Search

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno

Tekst: BURO.


Gustaf Westman se pojavio i kao oluja prodrmao svijet dizajna. Sve je krenulo od Instagrama, sve skandinavske instagramerice su prošle godine uselile ogledalo s valovitim okvirom u svoje dnevne sobe. I ubrzo su feedovi postali preplavljeni kul selfijima u ogledalima pastelnih boja. Taj komad bio je inspiriran čuvenim komadom “Ultrafragola” čuvenog dizajnera Ettorea Sottsassa, a Gustaf je nastavio proučavati i stvarati čudne valovite forme u upadljivim bojama.

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 1)
Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 2)

 

Sam sebe i svoj rad opisuje kao razigran i zabavan, a za razliku od dizajnera kojima je potrebno da se osame da bi stvarali Gustaf je društveni tip koji cvjeta kroz odnose s ljudima. Po zanimanju je arhitekt, ali ga je dizajn namještaja obuzeo i to je pravac koji sada hrabro istražuje. Po vlastitom priznanju volio bi da se okušati i u modnom dizajnu, na tragu onoga što rade Jonathan Anderson, Jacquemus i Cecilie Bahnsen.

 

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 3)
Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 4)

 

On je pandemiju iskoristio za preseljenje u novi ured koji istovremeno služi kao showroom i moramo priznati da nas je potpuno otkačen prostor kompletno oduševio! Radi se o industrijskom stilu koji je iskorišten kao scenografija za njegove “luckaste” komade. Očekivano, boje su ono što dominira, zidovi su obojeni tek do polovice i to u nježnu ružičastu i sunčanu žutu nijansu.

 

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 5)
Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 6)

 

Ako se bolje zagledate nećete pronaći niti jednu ravnu liniju ili oštru granicu, u ovom vizualno zanimljivom showroomu sve je valovito, predimenzionirano i zapravo je teško napraviti razliku između realnosti i fantazije. Naravno, nisu svi komadi s njegovim potpisom, tu su i dvije crvene “Pantone” stolice Vernera Pantona iz šezdesetih kao i “Togo” fotelja brenda Ligne Roset.

 

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 7)
Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 8)

 

Očekivano, sam Gustaf je osmislio neke predmete posebno za svoj ured, kao što je valoviti šank koji tek čeka svoje prve goste kada popuste mjere zbog pandemije. Ukratko, pokazao je na praktičnom primjeru koliko njegov dizajn može biti optimističan i buditi pozitivne emocije kod svih koji kroče u prostor ispunjen Westman komadima. Ako vam je trebao znak da se odvažite pri hrabrijem dekoriranju s više karaktera u vašem domu, smatrajte da je stigao.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više