Search

Hrvati briljirali na prestižnom dizajnerskom natječaju

Hrvati briljirali na prestižnom dizajnerskom natječaju

A' Design Award and Competition

Image: adesignaward.com

Jučer su objavljeni pobjednici globalnog natjecanja A' Design Award and Competition, a među njima se našlo i nekoliko Hrvata

A' Design Award and Competition s pravom se smatra jednim od najvećih godišnjih natjecanja dizajnera i arhitekata. Samo ove godine pobjednicima je proglašeno 758 osoba iz 77 država koji su sudjelovali u 74 različite discipline. Projekte je ocjenjivao žiri sastavljen od 50 stručnjaka u području suvremenog dizajna i arhitekture.

Matteo Cetinski. Indigo ćilim

Među pobjednicima 2014. godine našli su se i hrvatski dizajneri te fotografi. Matej Carić je osmislio vizualni identitet boce maslinovog ulja za istarsku tvrtku Ulja Komarija te za to dobio nagradu u kategoriji "Dizajn ambalaže". Nagradu za tepih Indigo dobio je Matteo Cetinski za svoj brend MirkoDiMatteo o kojem smo već pisali. U kategoriji "Dizajna namještaja i dekora za dom" pojavio se njegov ćilim u suvremenoj interpretaciji i zadivio žiri.

Luka Balić. Jae Murphy Photography

Luka Balić osmislio je logo i vizualni identitet za fotografkinju iz Kalifornije (SAD) i osvojio srebrnu nagradu u kategoriji "Grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija". Tako američki fotografski studio Jae Murphy Photography sada nosi logo hrvatskog kreatora u jednostavnoj, minimalističkoj interpretaciji. Margarita Bošnjak sa sjedištem u Londonu predstavila je Piano radijator koji izgleda poput klavijature te osvojila nagradu u kategoriji "Građevnih materijala, struktura i komponenti".

Margarita Bošnjak. Piano radijator

Related articles

Buro 24/7 Selection

više