Search

Hrvati osmislili prvi modularni stol na svijetu koji uskoro kreće u proizvodnju

Hrvati osmislili prvi modularni stol na svijetu koji uskoro kreće u proizvodnju

Osnovni elementi Modulosa su njegovi moduli


Image: PR

Stol modernog doba koji se prilagođava potrebama korisnika

Mladi hrvatski startup Modulos uskoro planira plasirati na tržište prvi potpuno modularni stol koji se zahvaljujući modularnom dizajnu radne površine stola može prilagoditi životnom/radnom prostoru i potrebama vlasnika.

Osnovni elementi Modulosa su njegovi moduli - drvene ploče s mogućnošću međusobnog spajanja koje oblikuju individualno prilagođen radni prostor. Uz raznovrsnost raspoloživih modula (i konstantno novih u pripremi), uvijek je moguće dobiti radnu površinu koja je idealna za vlasnika, čak i ako se odluči potpuno preurediti prostor, preseliti se u novi stan ili nabaviti novi uređaj koji se ne uklapa u postojeću radnu površinu stola. Svaki modul ima mogućnost spajanja nogu na sva četiri ugla i spojiv je s drugim modulima sa sve četiri strane, pa je tako moguće module proizvoljno rasporediti na površini. Time se omogućuju razne kombinacije - od raznih duljina stolova, preko raznih oblika radne površine, pa sve do raznih visina nogu.

Hrvati osmislili prvi modularni stol na svijetu koji uskoro kreće u proizvodnju (фото 1)
Modularan dizajn ima još jednu veliku prednost - moguće je proizvesti module s različitim funkcijama. Vlasnik želi imati ugrađen iPad dock ili rupu za provući kablove? U ponudi postoje moduli s upravo takvim funkcionalnostima. Uz to su mogućnosti za buduće module neograničene - moduli s ugrađenim USB hubom, ugrađeni bežični punjač za uređaje koji podržavaju tu tehnologiju, rupe i udubljenja za olovke, povišeni moduli za zaslone... Pri tome je zbog izmjenjivosti modula moguće iPad dock ili prolaz za kablove smjestiti točno tamo gdje vlasniku najbolje odgovara. Ukoliko se neki modul ošteti ili vlasnik ima potrebu za većim stolom, nije potrebno mijenjati cijeli stol - dovoljno je samo naručiti dodatne module.

Hrvati osmislili prvi modularni stol na svijetu koji uskoro kreće u proizvodnju (фото 2)
Primarno ciljano tržište su Sjedinjene Američke Države, gdje se uz pomoć tamošnjeg partnera već postepeno radi na promociji i osvještavanju kupaca, pa je tako tamo već osnovana tvrtka čime se želi osigurati što lakši ulazak na to veliko, ali i zahtjevno tržište. Inzistiranjem na isključivo hrvatskoj drvnoj sirovini visoke kvalitete i beskompromisnom pristupu kvaliteti proizvoda, u planu je osvijestiti zapadno tržište o kvaliteti materijala, rada i dizajna koji hrvatski proizvođači i dizajneri mogu isporučiti.

Uskoro se planira pokretanje Kickstarter kampanje čije su pripreme duge i iscrpne. U slučaju uspješne kampanje pokreće se proizvodnja, uređuje prikladan pogon i otvaraju se prva radna mjesta u Slavoniji. Plan je rasti postepeno i oprezno i ne proizvoditi previše modula mjesečno kako bi zadržali kontrolu kvalitete na visokoj razini. Daljnji napredak i sve vijesti se može pronaći  i na službenom Facebooku.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više