Search

Hrvatski produkt dizajn u moderno uređenoj banci

Hrvatski produkt dizajn u moderno uređenoj banci

Nova poslovnica HPB-a

Urednik: A.P.


Image: PR

Hrvatska poštanska banka otvara vrata prve poslovnice uređene po novom konceptu

Riječ je o "hrvatskoj priči" koju su zajedničkom suradnjom s najvećom bankom u domaćem vlasništvu ispričali hrvatski arhitekt Teo Budanko, dizajneri Grupa i Numen/ForUse te proizvođač Prostoria. Nova poslovnica Banke smještena je u vrlo atraktivnom, energetski učinkovitom VMD-ovom kompleksu u Zagrebu u Strojarskoj ulici.

"Prijelaz iz javnog u radni prostor funkcionalno je opušten bez jasnih barijera, ograda i zidova. Veliki hrastov drveni Okvir dominira, označava susret, uokviruje razgovor, jasno i pregledno definira prostorne odnose bez funkcije barijere. Materijal je blizak, fin, poznat i nenametljiv, donekle komercijalan u kombinaciji s velikom crvenom "kockicom" Hrvatske poštanske banke i malim bijelim kockicama rasutim u Okviru. Javni prostor ili prostor klijenata Hrvatske poštanske banke unutar poslovnice produženi je vanjski javni prostor, opremljen namještajem hrvatskih dizajnera Grupe i Numena, koji su svojim radom postigli hrvatsku brendovsku prepoznatljivost te kao takav jasno komunicira svijest banke o važnosti promocije vrhunskog hrvatskog proizvoda Hrvatima. Kao i uvijek, sastavni dio javnog prostora zelena je površina, jednostavno aplicirana na zid." - kazao je arhitekt Teo Budanko. 

Grupa i Numen/ForUse za prostor su iskoristili prepoznatljive komade namještaja iz svojih kolekcija. Tako će klijente banke dočekati minimalistički dizajn kolekcije Monk koju je Grupa dizajnirala 2013. godine za Prostoriju, te Polygon stolac i naslonjač s potpisom studija Numen/ForUse koji su također premijerno predstavljeni 2013.godine.

hpb

hpb

hpb

hpb

Related articles

Buro 24/7 Selection

više