Search

Hrvatski restorani koji se mogu pohvaliti prekrasnim interijerom

Hrvatski restorani koji se mogu pohvaliti prekrasnim interijerom

Izbor redakcije


Image: Buro arhiva

Dizajn interijera postao je podjednako važan faktor kao i sama ponuda te prezentacija jela u hrvatskim restoranima. Iako smo mislili da to nikada nećemo dočekati, sve je više restorana u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti uistinu prekrasnim interijerima, a naš izbor provjerite u nastavku...

Ambijent u iskustvu restorana igra gotovo jednaku ulogu kao i sama hrana. Taj je segment desetljećima redovito padao u drugi plan i uglavnom ostao neosviješten i nedovoljno naglašen, dok su se vlasnici oslanjali uglavnom na gastronomske adute i naravno, možda pokoju lijepu terasu. No, čini se kako je taj period konačno iza nas i kako su novu filozofiju jednako kvalitetne gastronomije i ambijenta prigrlili skoro svi. Daleko zavidne investicije u domeni arhitekture, kao i sam dizajn interijera na hrvatskoj restoranskoj sceni itekako raste, a mi vam u nastavku tim povodom donosimo naš izbor najljepše uređenih restorana - od Zagreba do Dubrovnika. Gastronomijom se ovaj put nećemo baviti...

 

Barbieri's (Zagreb)

Nedavno je u Zagrebu na adresi Tkalčićeva 90 otvoren novi restoran Barbieri’s koji su zajedničkim snagama otvorili Frane i Andrej Barbieri. Prije svega su željeli u ugodnom ambijentu ponuditi gostima pristupačna i ukusna jela. U Barbieri’su tako prevladavaju topli tonovi, a kombinacija svijetlog i tamnog drveta s ružičastim, sivim, zlatnim i crnim nijansama čini ovaj bistro zaista ugodnim mjestom za ručak, večeru ili samo piće u barskom dijelu. Ako ste u Zagrebu, svakako ga posjetite.

Hrvatski restorani koji se mogu pohvaliti prekrasnim interijerom (фото 1)

Noel (Zagreb)

Elegantan interijer Noela, u kojem prevladavaju nenametljive zagasite boje koje naglašavaju opuštajući intimni ambijent, osmislio je dizajner interijera Robert Bajs i studio IO Dekor. Na adresi popa Dukljanina 1 ne tako davno predstavljena je ova prava gastro oaza u kojoj je svaki segment ponude pomno biran i donosi brojne novitete, prije svega u interijeru. Ovo vrlo otmjeno i chic mjesto je lokacija na kojoj ćete se u svakom pogledu osjećati ugodno i dobrodošlo, a ni suptilni detalji vam svakako neće promaknuti.

Hrvatski restorani koji se mogu pohvaliti prekrasnim interijerom (фото 2)

Time restaurant & bar (Zagreb)

Prostor nekadašnje trgovine alatom postao je omiljeno okupljalište Zagrepčana u dnevnoj i večernjoj varijanti jer je na njegovo mjesto implementiran Time restaurant & bar. Naime, strop restorana visok je čak 5 metara i odaje dojam prostranosti i ugodnog interijera te pomalo priziva industrijski šarm sličnih njujorških barova, a sve prema zamisli arhitekta Christiana Rendulića. Ideja uređenja bila je balansirati između atmosfere klasične bečke kavane za dnevna uživanja te njujorškog bara za večernje izlaske, čemu dodatno pridonosi dugačak bar s izloženim pićima. Sjajno realizirano, što su prepoznali i sami gosti.

Hrvatski restorani koji se mogu pohvaliti prekrasnim interijerom (фото 3)

El Toro Restaurant & Bar Latin Gastro Bar (Zagreb)

Restoran je otvoren nedavno i smješten je na križanju Šubićeve ulice te ulice Fra Filipa Grabovca. Riječ je o provjerenom konceptu restorana koji podjednako funkcionira i kao bar. Dizajnerski uređen interijer ima funkciju dodatnog poticanja opuštene i ležerne atmosfere u prostoru visokih estetskih standarda, a i ovaj prostor u smislu uređenja potpisuje Christian Rendulić iz biroa Arhikultura. Kao što i samo ime sugerira, kroz ovaj restoran i bar će vas pratiti motiv bika, čija će vas impozantna skulptura dočekati na samom ulazu, a sam objekt proteže se na dvije prostrane etaže.

Hrvatski restorani koji se mogu pohvaliti prekrasnim interijerom (фото 4)

Bokeria Kitchen & Wine (Split)

S fantastično uređenim interijerom splitska Bokeria Kitchen & Wine može stati uz bok svjetski razvikanim restoranima, a atraktivna lokacija u staroj jezgri grada čini ga još posebnijim. Prilikom uređenja prostora pazilo se na svaki detalj te je rezultat interijera na svjetskoj razini koji biste slobodno mogli smjestiti u New York ili London. Prostor odiše Mediteranom s dodatkom španjolskog štiha, ali se jednim dijelom referira i na željezaru Mikačić koja se nekoć davno ovdje nalazila. Jedan od najvažnijih detalja uz šank jest i luster koji je postavljen na sredini prostora. Proteže se kroz dvije etaže te je ručno izrađen od 850 metara lanca opet u spomen željezare.

Hrvatski restorani koji se mogu pohvaliti prekrasnim interijerom (фото 5)
 
Portrait (Dubrovnik)

Bistro Portrait nalazi se u prekrasnoj renesansnoj dubrovačkoj palači Gundulić, koju su u 17. stoljeću nakon velikog potresa obnovili, u baroknom stilu, njeni novi vlasnici - obitelj Bondi. Prepoznata je izvorno kao okupljalište dubrovačkih intelektualaca i plemstva u starom gradu, a danas je jedinstveno mjesto potpunog uživanja u neprocjenjivoj umjetnosti - originalnim portretima Vlahe Bukovca, kao i profinjenim mirisima i okusima s kojima vas na gourmet putovanje vodi chef Jeffrey Vella, kako bi vam probudio okusne pupoljke, razmazio nepce i zaveo sva osjetila. Činjenica je da će vas ovdje osim vrhunske gastronomije oduševiti jednako tako i raskošan interijer koji odiše nekim davnim vremenima.

Hrvatski restorani koji se mogu pohvaliti prekrasnim interijerom (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više