Search

Hrvatski studio Brigada nagrađen u Njemačkoj

Hrvatski studio Brigada nagrađen u Njemačkoj

Rezultati natjecanja Iconic Awards


Image: Domagoj Blažević i Domagoj Kunić

Hrvatski studio Brigada nagrađen u Njemačkoj za integraciju arhitekture i dizajna na konceptu uredskog prostora agencije Bruketa&Žinić OM, smještenog u nekadašnjoj tvornici toalet papira na zagrebačkoj Zavrtnici

German Design Council objavio je danas rezultate natjecanja Iconic Awards, a među laureatima je i hrvatski studio Brigada. Brigadin je tim osvojio nagradu u kategoriji korporativnih interijera za koncept kreativnog i ekonomičnog uredskog prostora agencije Bruketa&Žinić OM na zagrebačkoj Zavrtnici, u nekadašnjoj tvornici toalet papira.

Hrvatski studio Brigada nagrađen u Njemačkoj (фото 1)
Iconic Awards prvo je neutralno međunarodno natjecanje fokusirano na interakciju arhitekture i dizajna kao disciplina, razmatrajući njihovu integraciju u urbanom, kulturnom i ekonomskom kontekstu. Tako su Iconic Awards žiriju, osim građevine kao takve, jednako važni i detalji, materijali, dorade te način na koji prostor komunicira poruku. Nagrađuju se "ikoničke" strukture koje su rezultat balansirane interakcije između različitih disciplina. Tako su među nagrađenim projektima ovog natjecanja dosad bili crkva u St Moritzu, trgovina legendarnog Isseya Miyakea u Tokiju, muzej suvremene umjetnosti Stedelijk u Amsterdamu, hvaljeni ruski paviljon na Venecijanskom bijenalu 2012., autobusne stanice koje su u austrijskom selu Krumbach izradili umjetnici, BMW-ova brend trgovina u Parizu, adaptacija londonske King's Cross stanice i drugi.

Hrvatski studio Brigada nagrađen u Njemačkoj (фото 2)
Organizator natjecanja je German Design Council, institucija sa 60 godina tradicije u promicanju cjelovitog pristupa dizajnu, koju je pokrenuo njemački Bundestag, a financira ga njemačka industrija. U žiriju su bili predstavnici iz područja arhitekture, dizajna interijera i brend komunikacija. Među njima su Dr. Louise Kiesling, dizajnerica i članica nadzornog odbora Volkswagena; Corinna Kretschmar-Joehnk, direktorica JOI-Design studija, čiji su klijenti neki od najvećih hotelskih brendova poput Hiltona, Sheratona, Kempinskog, Westina, Hyatta i drugih; Andrej Kupetz, predsjednik German Design Councila i član European Design Leadership Boarda kojeg je osnovala Europska komisija i drugi. Medijski pokrovitelj natjecanja je najčitaniji internetski magazin o arhitekturi i dizajnu Dezeen.com.

Hrvatski studio Brigada nagrađen u Njemačkoj (фото 3)

Hrvatski studio Brigada nagrađen u Njemačkoj (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više