Search

Hrvatsko-austrijski kolektiv Numen / For Use izlaže u Innsbrucku

Hrvatsko-austrijski kolektiv Numen / For Use izlaže u Innsbrucku

Izložba "Out of Balance"


Image: Facebook Numen / For use

Spoj Hrvatske i Austrije nikad nije bio jači niti originalniji. Dizajnerski kolektiv Numen / For Use svojim radom oduševio je tisuće gledatelja, a ovog puta izložbu instalacije "Out of Balance" možete pogledati od 16. srpnja u Innsbrucku...

Ovoga puta sa svojom konstrukcijom mreža predstavit će se javnosti u austrijskom Innsbrucku gdje će biti izložena instalacija u obliku velikog kukca. Sačinjena od bezbroj traka i elastičnih vrpci po kojima će svi posjetitelji moći hodati, prikazat će i načine kojima se možemo igrati s prostorom. Stvara se 3D konstrukcija koja će vrlo rado u svoje dimenzije pustiti svakog znatiželjnog gosta spremnog istražiti prostor i njegove mogućnosti. Numen / For Use dizajnerski je tim koji sačinjavaju Sven Jonke, Christoph Katzler i Nikola Radeljković. Ovaj hrvatsko-austrijski dizajnerski kolektiv radi na području scenografije, produkt dizajna, dizajna interijera i konceptualne umjetnosti.

Hrvatsko-austrijski kolektiv Numen / For Use izlaže u Innsbrucku (фото 1)

Dizajnirali su namještaj za Cappellini, ClassiCon, Desalto, Interlubke, Kvadru, Magis, MDF Italia, Moroso i Zanottu. Od 2005. projektiraju interijere i dizajn javnih prostora radeći s arhitektonskim studijima 3LHD (Hrvatska) i Imarea (Austrija) od kojih su najznačaj­niji integralni dizajn splitske Rive, te interijer sjedišta novinske kuće Oesterreich u Beču. Za prvi Design Hotel u Hrvatskoj – Lone, dizajnirali su veći dio namještaja, a od 2008. dizajniraju objekte i koncepte bez unaprijed definirane funkcije, što rezultira projektima Numen-light, instalacijom Selotejp, Net i Tuft. Numen/For Use jedini su među hrvatskim suvremenim produkt dizajnerima čiji su radovi redovito zastupljeni u antologijama suvremenog dizajna na međunarodnoj razini.

Hrvatsko-austrijski kolektiv Numen / For Use izlaže u Innsbrucku (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više