Search

Hvarska vila uvijek okupana suncem

Hvarska vila uvijek okupana suncem

Pogled koji obara s nogu

Ana Pavić


Kada biste zamišljali idealno ljetno skrovište gdje ste apsolutno zaštićeni od pogleda i okruženi samo prirodom, kako bi izgledala vaša ljetna destinacija?

Na obroncima našeg najsunčanijeg otoka Hvara, točnije u brdu iznad mjesta Dolac, smjestila se vila Kasia. Dovršena u ljeto 2013., Kasia je nastala iz dvije stare kamene kuće koje su nekoć pripadale staroj hvarskoj obitelji Machiedo. Vlasnici su, oduševljeni lokacijom koja je zasigurno jedna od najatraktivnijih na otoku, angažirali poznatog arhitekta Duju Kaliternu i upustili se u projektiranje te renoviranje kuća. Prema riječima arhitekta, vlasnici su poželjeli zadržati pitomi dalmatinski izričaj bez previše zadiranja u prirodu. Samo imanje se prostire na parceli od otprilike 1000 četvornih metara na kojoj se nalaze dvije kuće - glavna i gostinjska. Radi kaskadnog terena koji pada na putu od veće do manje kuće, arhitekt je dodao nekoliko sadržaja poput ljetne kuhinje, sunčališta, terase s bazenom i malog hidromasažnog bazena.

Hvarska vila uvijek okupana suncem (фото 1)

Vila Kasja

Glavna kuća se sastoji od prizemne etaže u kojoj se nalaze kuhinja i dnevni boravak. Prizemna etaža davno je služila kao pogon za proizvodnju vina što je posebno vidljivo u dnevnoj sobi gdje su kamene ploče na podu isklesane u obliku kanala. Na katu glavne kuće smještene su dvije spavaće sobe s kupaonicama i terasama s kojih pogled puca na pučinu. Gostinjska kuća je osmišljena kao manji udoban stan. Rustikalno uređenje s tipičnim elementima za ovo podneblje (škure, kamen, kovano željezo, pergola) dodatno je  oplemenjeno s talijanskim namještajem rađenim po mjeri. Okućnica je u potpunosti preuređena sadnjom raznih autohtonih biljnih sorti koje su vlasnici donijeli. Napravljen je i projekt navodnjavanja kako se biljke ne bi osušile tijekom vrućih hvarskih ljeta.

Vila Kasja

Vila Kasja

Vila Kasja

Vila Kasja

Vila Kasja

Hvarska vila uvijek okupana suncem (фото 2)

Vila Kasja

 

Hvarska vila uvijek okupana suncem (фото 3)

Vila Kasja

Kasia

Kasia

Vila Kasja

Vila Kasja

Kasia

Sve dodatne informacije i dostupnost vile "Kasia" provjerite ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više