Traži

Idealan beogradski kutak za predah uz kavu

Idealan beogradski kutak za predah uz kavu

Bistro bar

Tina Kovačiček


Fotografija: PR

U ulici Vojvode Stepe 198, u Beogradu, smjestio se Bistro bar – jedno od onih mjesta gdje će ljubitelji dobre kave postati regularni gosti

Iako po struci arhitektica, Milica Prlainović imala je ideju o otvaranju svog malog caffea i tu je ideju provela u djelo 2013. godine. "Ideja za bistroom javila se 2013. godine, dok sam bila na završnoj godini diplomskog studija arhitekture, a u nju se uključio i moj brat Andrija. Željeli smo stvoriti nešto naše u kraju u kojem oboje živimo na nekih 400 metara udaljenosti." 

Znanje s fakulteta Milica je ovdje sjajno primijenila potpuno uredivši interijer Bistro bara koji se nalazi na Voždovcu, u blizini nekoliko fakulteta tako da i veliki dio gostiju čine mladi ljudi.

"Nismo imali preveliko iskustvo u ugostiteljstvu, ali smo se prilično trudili kako bi se ljudi, prvenstveno prijatelji i studenti s dvaju okolnih fakulteta osjećali dobrodošlo pomislili da su svratili kod prijatelja na kavu. U to vrijeme na Voždovcu nismo imali mjesto u kojem je bilo ugodno pijuckati kavu i uglavnom smo svi bježali u centar. Malo-pomalo, pročulo se za nas, iako se nismo reklamirali, već smo željeli da se čuje samo po preporuci, odnosno željeli smo se razvijati polako, ali kvalitetno i uspjeli smo", rekla nam je Milica o počecima priče Bistro bara.

Minimalistički i moderan interijer, divna sunčana terasa i odlična kava koju nabavljaju iz Pržionice s popularnog Dorćola glavni su aduti ovog simpatičnog mjesta. A postoji i još jedan detalj koji ovo mjesto čini prepoznatljivim – veliki zidni mural beogradskog street art umjetnika Arteza, s kojim smo i razgovarali (intervju pročitajte ovdje). Savršeno se uklopio na veliki zid i oživio pretežito sivilo ove gradske četvrti. Ako putujete prema Beogradu, svratite ovdje na ugodnu popodnevnu kavu i kroasan.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor