Search

Idealan beogradski kutak za predah uz kavu

Idealan beogradski kutak za predah uz kavu

Bistro bar

Tina Kovačiček


Image: PR

U ulici Vojvode Stepe 198, u Beogradu, smjestio se Bistro bar – jedno od onih mjesta gdje će ljubitelji dobre kave postati regularni gosti

Iako po struci arhitektica, Milica Prlainović imala je ideju o otvaranju svog malog caffea i tu je ideju provela u djelo 2013. godine. "Ideja za bistroom javila se 2013. godine, dok sam bila na završnoj godini diplomskog studija arhitekture, a u nju se uključio i moj brat Andrija. Željeli smo stvoriti nešto naše u kraju u kojem oboje živimo na nekih 400 metara udaljenosti." 

Idealan beogradski kutak za predah uz kavu (фото 1)

Znanje s fakulteta Milica je ovdje sjajno primijenila potpuno uredivši interijer Bistro bara koji se nalazi na Voždovcu, u blizini nekoliko fakulteta tako da i veliki dio gostiju čine mladi ljudi.

"Nismo imali preveliko iskustvo u ugostiteljstvu, ali smo se prilično trudili kako bi se ljudi, prvenstveno prijatelji i studenti s dvaju okolnih fakulteta osjećali dobrodošlo pomislili da su svratili kod prijatelja na kavu. U to vrijeme na Voždovcu nismo imali mjesto u kojem je bilo ugodno pijuckati kavu i uglavnom smo svi bježali u centar. Malo-pomalo, pročulo se za nas, iako se nismo reklamirali, već smo željeli da se čuje samo po preporuci, odnosno željeli smo se razvijati polako, ali kvalitetno i uspjeli smo", rekla nam je Milica o počecima priče Bistro bara.

Idealan beogradski kutak za predah uz kavu (фото 2)

Minimalistički i moderan interijer, divna sunčana terasa i odlična kava koju nabavljaju iz Pržionice s popularnog Dorćola glavni su aduti ovog simpatičnog mjesta. A postoji i još jedan detalj koji ovo mjesto čini prepoznatljivim – veliki zidni mural beogradskog street art umjetnika Arteza, s kojim smo i razgovarali (intervju pročitajte ovdje). Savršeno se uklopio na veliki zid i oživio pretežito sivilo ove gradske četvrti. Ako putujete prema Beogradu, svratite ovdje na ugodnu popodnevnu kavu i kroasan.

Idealan beogradski kutak za predah uz kavu (фото 3)

Idealan beogradski kutak za predah uz kavu (фото 4)

Idealan beogradski kutak za predah uz kavu (фото 5)

Idealan beogradski kutak za predah uz kavu (фото 6)

Idealan beogradski kutak za predah uz kavu (фото 7)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više