Search

Idući tjedan počinje Salone del Mobile u Milanu. Prostoria i Numen/For Use predstavit će se na jedan malo drugačiji način

Idući tjedan počinje Salone del Mobile u Milanu. Prostoria i Numen/For Use predstavit će se na jedan malo drugačiji način

Lowlife i Loop


Image: PR

Prostoria u suradnji s hrvatskim priznatim dizajn kolektivom Numen/For Use hrabrim pristupom želi privući pažnju i povećati već sada zavidan izvoz. Naime, ako niste znali, rado ćemo vas podsjetiti da se u njihovoj sofi sjedi u uredu francuskog premijera, njihovim su foteljama opremljeni Starbucks u Milanu, zračne luke u Švicarskoj, Rusiji i Izraelu, uredi Microsofta te hoteli od Singapura do Finske. Osim toga, redovito osvajaju međunarodne nagrade i prisutni su na prestižnim lokacijama od New Yorka do Pariza.

Idući tjedan počinje Salone del Mobile u Milanu. Prostoria i Numen/For Use predstavit će se na jedan malo drugačiji način (фото 1)

Prostoriji, kao i produkt dizajnerima pod njihovim okriljem jedan od najvažnijih alata su i nastupi na međunarodnim sajmovima namještaja na kojima su redovito prisutni. Idući tjedan se tako predstavljaju na onom najpoznatijem - Salone del Mobile u Milanu koji će trajati od 9. do 14. travnja, i to neočekivanim pristupom koji se razlikuje od dosadašnjih. Umjesto izlaganja čitave kolekcije, što je običaj proizvođača u takvim prilikama, Prostoria se odvažila u 200 kvadrata izložiti dvije sofe koje, kako kažu, koje odudaraju od trenutnih komercijalnih trendova. I sofe i izložbeni prostor dizajnirao je hrvatski kolektiv svjetskoga glasa Numen/For Use.

Idući tjedan počinje Salone del Mobile u Milanu. Prostoria i Numen/For Use predstavit će se na jedan malo drugačiji način (фото 2)

Nakon početnih uspjeha sa sofa-bedom Revolve, kultnim Polygonom i Trifidaeom te nizom drugih nagrađenih projekata, ovime je suradnja Prostorije i dizajnerskog studija Numen/For Use dostigla novu razinu. Široj javnosti možda poznatiji po atraktivnim prostornim instalacijama, kao što je ona nedavno realizirana na Tjednu mode u Londonu za Anyu Hindmarch, Numen/For Use su od Prostorije dobili odriješene ruke za dizajn cjelovite prezentacije na razmeđu eksperimentalne arhitekture i dizajnerskog namještaja.

Idući tjedan počinje Salone del Mobile u Milanu. Prostoria i Numen/For Use predstavit će se na jedan malo drugačiji način (фото 3)

"U Milanu predstavljamo dva nova sistema ojastučenog namještaja, Lowlife i Loop. Oba su projekta, na neki način, nastala na istraživanju potencijala novog čitanja koncepata neformalnog prostora i nekonvencionalnih društvenih odnosa koji su karakterizirali supkulturne pokrete šezdesetih godina dvadesetog stoljeća", pojašnjava dizajner Nikola Radeljković iz kolektiva Numen/For Use.

Lowlife je modularni sustav koji kombinira različite visine naslona s tri različite dubine sjedenja omogućujući potpuno prilagođeno iskustvo opuštanja. Blago zaobljeni rubovi modula poprimaju pulsirajuće i dinamične oblike obogaćene glatkim, futurističkim prizvucima. Loop je pak modularni sustav koji unutrašnjost pretvara u udoban krajolik. Kontinuiranim slijedom sjedećih modula i taburea nastaje mekani reljef površina prikladnih za opuštanje, dokoličarenje te nove načine života i druženja.

Idući tjedan počinje Salone del Mobile u Milanu. Prostoria i Numen/For Use predstavit će se na jedan malo drugačiji način (фото 4)

Uz to, Prostoria je jedan od deset odabranih globalnih proizvođača namještaja s ekskluzivnim pravom korištenja novih tkanina apsolutnog svjetskog lidera u proizvodnji dekorativnih tkanina, danskog Kvadrata. Tako će Prostorijini noviteti biti predstavljeni u tkaninama Rafa Simonsa, umjetničkog direktora Jill Sander, Christian Diora i Calvin Kleina.

"Oba sistema koja predstavljamo u Milanu karakteristična su po niskom sjedenju koje je trenutno slabije zastupljeno. Time želimo izaći iz sigurne zone, napraviti nešto manje komercijalno te se nadamo istaknuti iz mase, privući novu publiku i inspirirati arhitekte i dizajnere interijera", ističe arhitektica Biljana Angelovski iz Prostorije.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više