Search

Iduće godine u Kini se otvara jedna od najmodernijih knjižnica na svijetu

Iduće godine u Kini se otvara jedna od najmodernijih knjižnica na svijetu

U gradu Tianjin


Image: MVRDV

Riječ je o impozantnom projektu koji će se protezati na oko 34.000 četvornih metara u kojem će prevladavati zrcalne plohe

U posljednje vrijeme svjedočimo sve većem broju prekrasnih knjižnica u svijetu o kojima smo već pisali ovdje. Neke su renovirane i obnovljene, a druge su pak tek u izgradnji, a ono što je itekako zadovoljavajuće i ohrabrujuće jest da ih svakim danom ima sve više i više. Nizozemska kompanija MVRDV stoji iza jedne nove u Kini u gradu Tianjin. Radi se o reprezentativnom i modernom projektu koji će biti implementiran u čak 34.200 četvornih metara što ga čini još impozantnijim, a uključivat će četiri koridora. U cijelom projektu prevladavaju zrcalne i staklene plohe, a ispred knjižnice nalazit će se i veliki park. Inače, riječ je projektu koji će biti uklopljen u kulturni dio grada, a uključivat će osim knjižnice i edukacijski centar. Otvorenje je predviđeno za sredinu iduće godine.

Iduće godine u Kini se otvara jedna od najmodernijih knjižnica na svijetu (фото 1)Iduće godine u Kini se otvara jedna od najmodernijih knjižnica na svijetu (фото 2)Iduće godine u Kini se otvara jedna od najmodernijih knjižnica na svijetu (фото 3)Iduće godine u Kini se otvara jedna od najmodernijih knjižnica na svijetu (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više