Search

IKEA ima još jednu sjajnu inovaciju u tehnološkom segmentu

IKEA ima još jednu sjajnu inovaciju u tehnološkom segmentu

Trådfri je pametni kućni set


Image: PR

Riječ je o sustavu rasvjete odnosno žarulja s kojima se može upravljati na daljinu, odnosno preko pripadajuće aplikacije

Trådfri je nova kolekcija koja dolazi iz kuće IKEA, a ono što je posebno zanimljivo jest pomak koji je ovaj švedski lanac namještaja odlučio uvesti. Naime, IKEA se okrenula pametnoj tehnologiji. Riječ je o žaruljama i LED panelima kojima se može upravljati preko daljinskog, odnosno prilagođene aplikacije.

Isto tako, u sebi imaju implementirane senzore da se automatski upale ili ugase kada netko uđe u prostoriju ili ju napusti. Korisnici osim toga mogu birati i(li) namjestiti jačinu svjetla te hoće li ono biti "hladno" ili "toplo" i to sve uz pomoć spomenute aplikacije, a postavke se mogu proizvoljno modificirati po danima i satima, ovisno o tome kako ih sam korisnik želi podesiti. Inače, ovo je drugi ovakav "pametni" pothvat koji nam stiže iz kuće IKEA s obzirom na to da je prva takva stvar bila iz serije komada namještaja koji omogućuje i WiFi punjenje pojedinih uređaja.

IKEA ima još jednu sjajnu inovaciju u tehnološkom segmentu (фото 1)
"S ovom novom linijom željeli smo da što više ljudi priželjkuje danas imati dobru, kvalitetnu rasvjetu i to po pristupačnoj cijeni s dodatnim pogodnostima" poručili su iz kuće IKEA, iz koje kažu i da će tehnologija u budućnosti postati njihov sastavni dio u poslovanju točnije proizvodima, a korisnici će moći s daljine kontrolirati uvjete rasvjete, čak i kad nisu fizički kod kuće.
IKEA ima još jednu sjajnu inovaciju u tehnološkom segmentu (фото 2)IKEA ima još jednu sjajnu inovaciju u tehnološkom segmentu (фото 3)

IKEA ima još jednu sjajnu inovaciju u tehnološkom segmentu (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više