Search

IKEA sugerira tri trenda koja će u 2019. godini vladati interijerima

IKEA sugerira tri trenda koja će u 2019. godini vladati interijerima

Nova godina novi look


Image: PR

Ako ste u potrazi za inspiracijom, na robnu kuću IKEA uvijek možete računati. Naime, švedski gigant u domeni pristupačnog i cjenovno prihvatljivog namještaja, otkrio je tri ultimativna trenda koji će dominirati u 2019. godini kada je u pitanju uređenje interijera. Kako opisuju, riječ je o uglavnom o miksu boja koje su vješto kombinirane s kakvim retrom dizajnom, a sve skupa izbalansirano je bezvremenskim nijansama i prirodnim materijalima. 

IKEA sugerira tri trenda koja će u 2019. godini vladati interijerima (фото 1)

Prvi trend u koji polažu nade jest skandi maksimalizam, kako ga nazivaju. Kažu kako je izvorno zapravo riječ o skandinavskoj estetici, ali s malim twistom koji se odnosi na boje koje evociraju avanturizam. Drugi trend koji su izdvojili, a koji bismo mogli prigrliti u novoj godini jest tzv. methodical monochrome. Njime pak sugeriraju kako je riječ o kombiniranju svevremenskih boja, ali s moćnim nijansama i uzorcima s kojima ćete značajno začiniti cijelu interijersku scenografiju. Dobar primjer je recimo crna kuhinja, naglašena detaljima koji se ističu kakvim atraktivnim grafičkim oblikovanjem.

IKEA sugerira tri trenda koja će u 2019. godini vladati interijerima (фото 2)

Treći trend na koji stavljaju naglasak je tzv. rustic coasts koji će vjerojatno odabrati oni koji od prostora u kojem borave očekuju prije svega zen i svojevrsni kontakt s prirodom te prirodnim materijalima. Ovdje će glavnu riječ voditi tako prirodne nijanse inspirirane bojom pijeska ili obalnom scenografijom općenito.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više