Traži

IKEA sugerira tri trenda koja će u 2019. godini vladati interijerima

IKEA sugerira tri trenda koja će u 2019. godini vladati interijerima

Nova godina novi look


Fotografija: PR

Ako ste u potrazi za inspiracijom, na robnu kuću IKEA uvijek možete računati. Naime, švedski gigant u domeni pristupačnog i cjenovno prihvatljivog namještaja, otkrio je tri ultimativna trenda koji će dominirati u 2019. godini kada je u pitanju uređenje interijera. Kako opisuju, riječ je o uglavnom o miksu boja koje su vješto kombinirane s kakvim retrom dizajnom, a sve skupa izbalansirano je bezvremenskim nijansama i prirodnim materijalima. 

Prvi trend u koji polažu nade jest skandi maksimalizam, kako ga nazivaju. Kažu kako je izvorno zapravo riječ o skandinavskoj estetici, ali s malim twistom koji se odnosi na boje koje evociraju avanturizam. Drugi trend koji su izdvojili, a koji bismo mogli prigrliti u novoj godini jest tzv. methodical monochrome. Njime pak sugeriraju kako je riječ o kombiniranju svevremenskih boja, ali s moćnim nijansama i uzorcima s kojima ćete značajno začiniti cijelu interijersku scenografiju. Dobar primjer je recimo crna kuhinja, naglašena detaljima koji se ističu kakvim atraktivnim grafičkim oblikovanjem.

Treći trend na koji stavljaju naglasak je tzv. rustic coasts koji će vjerojatno odabrati oni koji od prostora u kojem borave očekuju prije svega zen i svojevrsni kontakt s prirodom te prirodnim materijalima. Ovdje će glavnu riječ voditi tako prirodne nijanse inspirirane bojom pijeska ili obalnom scenografijom općenito.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar