Search

Imamo nekoliko sjajnih, a jednostavnih ideja kako životni prostor pretvoriti u osobnu oazu

Imamo nekoliko sjajnih, a jednostavnih ideja kako životni prostor pretvoriti u osobnu oazu

Personalizirajte svoj prostor

Tekst: L.L.

Image: Unsplash

Uređenje doma može biti opuštajuće odabirete li prave detalje i komade koji će ga učiniti personaliziranim i samo vašim. Želite li da prostor u kojem boravite odiše onime što i sami volite, tek nekoliko jednostavnih detalja mogu vam pomoći da dnevni boravak, spavaću sobu ili kuhinju pretvorite u mjesto koje nećete htjeti napustiti. Detalji poput lampa i mirisa koji će odražavati vas kao osobu idealan su početak. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da personalizirate svoj životni prostor i učinite ga toplim mjestom o kojem se priča.

Krenite s jednostavnim detaljima kao što je rasvjeta. Zanimljiva lampa podići će prostor na novu razinu dok na policu možete dodati sitne lampice koje će uživanje u večernjim satima učiniti još malo romantičnijima. Fokus usmjerite i na prostorije u kojima boravite samo vi, poput spavaće sobe ili kupaonice  pa iznad noćnog ormarića ugradite viseću lampu, a svjetlo iznad ogledala u kupaoni zamijenite simpatičnim neonskim natpisom. Još jedan jednostavan detalj koji će podići svaki prostor su mala umjetnička djela. Zidove ukrasite umjetničkim fotografijama ili slikama koje u galerijama i buvljacima možete pronaći po pristupačnim cijenama. Već i zanimljiv okvir bit će dovoljan da dodatno začinite prostor i odrazite svoj stil na jednostavan, a zanimljiv način.

Imamo nekoliko sjajnih, a jednostavnih ideja kako životni prostor pretvoriti u osobnu oazu (фото 1)

Imamo nekoliko sjajnih, a jednostavnih ideja kako životni prostor pretvoriti u osobnu oazu (фото 2)

Miris koji vlada prostorom u koji tek ulazite prva je naznaka onog što vas ulaskom očekuje. Mirisni štapići i eterična ulja odlična su ideja da prostor začinite dozom onoga što sami volite. Birajte mirise prilagođene sezoni. Uz ljetne dane idealno se slažu osvježavajuće i citrusne note dok se u hladnijim danima svakako okrenite mirisima poput cimeta i vanilije. Još jedan hit u uređenju prostora unatrag nekoliko godina su zanimljive tapete. Prostoru daju dozu šarma i osobnosti, a dobra je vijest i što brojne internetske stranice nude mogućnost naručivanja tapeta po mjeri. Tu su i jednostavne opcije poput tapeta koje se lako skidaju. Pomno odaberite uzorak koji najbolje opisuje vašu osobnost pa ga prenesite u svoj životni prostor. Na kraju, želite li se upustiti u nešto veće preuređenje svoga doma, dobra ideja baš uvijek bit će svevremenski komadi koji će vas služiti duže vremena, a nakon određenog ih vremena možete i prenamijeniti. Fotelja ili kauč klasičnog izgleda nakon nekog vremena možda će vam dosaditi no dobra je stvar što su tu uvijek divne presvlake koje će namještaj svaki put iznova ponovno začiniti. Stolić ili komodu uvijek možete učiniti privlačnijima detaljima poput novih ručica, s malo boje ili komadićem tapete s uzorkom koji odražava vaš trenutni ukus.

Imamo nekoliko sjajnih, a jednostavnih ideja kako životni prostor pretvoriti u osobnu oazu (фото 3)Imamo nekoliko sjajnih, a jednostavnih ideja kako životni prostor pretvoriti u osobnu oazu (фото 4)Imamo nekoliko sjajnih, a jednostavnih ideja kako životni prostor pretvoriti u osobnu oazu (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više