Traži

Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku

Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku

Veglia Palace


Fotografija: PR

Kuća za odmor Veglia Palace svojim gostima na raspolaganje nudi i restaurirani Mercedes kabriolet kakvog je Richard Gere vozio u filmu "Američki žigolo"

U malenom i šarmantnom mjestu Čižići na otoku Krku svoj novi život uskoro će udahnuti vila koju karakterizira austro-ugarski stil arhitekture sa zavidnim povijesnim elementom. Riječ je naime, o rekonstrukciji postojeće stare kuće koju potpisuje arhitektonski studio Lotus Architecti, odnosno tim koji čine Maja Bručić, Ivana Pozaić, Marko Rihtarić i James Price Chuck. Veglia Palace joj je ime, a sama vila projektirana je u funkciji kuće za odmor u kojoj prevladavaju izvorna, ali revitalizirana tradicija, kamen i drvo. Ima pet spavaćih soba od kojih svaka ima i svoju kupaonicu te nezaobilazan i inspirativan pogled na more. Tu je i prostran dnevni boravak s kaminom i blagovaonicom koji su povezani s vanjskom terasom i kuhinjom te naravno vanjskim bazenom, barom, grillom i naravno, u daljini morem. Možemo reći kako se bazen i more "spajaju" u jednom pogledu. 


Sve u ovoj mediteranskoj palači, kako ističe tim iz Lotusa, bit će izrađeno po mjeri, a ono što arhitekti i dizajneri posebno izdvajaju jest blagovaonski stol u formi male barke koji će svoje mjesto zasluženo imati kao centralni dio u blagovaonici. Bit će tu i veliki šah na otvorenom, whirlpool koji ima konekciju sa saunom, a koji su zajedno okruženi zelenilom raskošnog vrta čime je osigurana i velika doza privatnost i izoliranosti. Kuća će gostima biti na raspolaganju kroz cijelu godinu s nizom sadržaja, neovisno o godišnjem dobu. Najveća zanimljivost svakako jest unikatni Mercedes kabriolet iz 80-ih godina kakvog je inače vozio Richard Gere u filmu "Američki žigolo", a koji je u sklopu vile Veglia Palace svim gostima svakodnevno na raspolaganju. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više