Search

Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku

Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku

Veglia Palace


Image: PR

Kuća za odmor Veglia Palace svojim gostima na raspolaganje nudi i restaurirani Mercedes kabriolet kakvog je Richard Gere vozio u filmu "Američki žigolo"

U malenom i šarmantnom mjestu Čižići na otoku Krku svoj novi život uskoro će udahnuti vila koju karakterizira austro-ugarski stil arhitekture sa zavidnim povijesnim elementom. Riječ je naime, o rekonstrukciji postojeće stare kuće koju potpisuje arhitektonski studio Lotus Architecti, odnosno tim koji čine Maja Bručić, Ivana Pozaić, Marko Rihtarić i James Price Chuck. Veglia Palace joj je ime, a sama vila projektirana je u funkciji kuće za odmor u kojoj prevladavaju izvorna, ali revitalizirana tradicija, kamen i drvo. Ima pet spavaćih soba od kojih svaka ima i svoju kupaonicu te nezaobilazan i inspirativan pogled na more. Tu je i prostran dnevni boravak s kaminom i blagovaonicom koji su povezani s vanjskom terasom i kuhinjom te naravno vanjskim bazenom, barom, grillom i naravno, u daljini morem. Možemo reći kako se bazen i more "spajaju" u jednom pogledu. 

Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku (фото 1)
Sve u ovoj mediteranskoj palači, kako ističe tim iz Lotusa, bit će izrađeno po mjeri, a ono što arhitekti i dizajneri posebno izdvajaju jest blagovaonski stol u formi male barke koji će svoje mjesto zasluženo imati kao centralni dio u blagovaonici. Bit će tu i veliki šah na otvorenom, whirlpool koji ima konekciju sa saunom, a koji su zajedno okruženi zelenilom raskošnog vrta čime je osigurana i velika doza privatnost i izoliranosti. Kuća će gostima biti na raspolaganju kroz cijelu godinu s nizom sadržaja, neovisno o godišnjem dobu. Najveća zanimljivost svakako jest unikatni Mercedes kabriolet iz 80-ih godina kakvog je inače vozio Richard Gere u filmu "Američki žigolo", a koji je u sklopu vile Veglia Palace svim gostima svakodnevno na raspolaganju. 
Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku (фото 2)Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku (фото 3)Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku (фото 4)Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku (фото 5)Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku (фото 6)Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku (фото 7)Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku (фото 8)Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku (фото 9)Impresivna rekonstrukcija stare vile na otoku Krku (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više