Search

Impresivna vinarija čiji dizajn potpisuje čuveni Philippe Starck

Impresivna vinarija čiji dizajn potpisuje čuveni Philippe Starck

Château les Carmes Haut-Brion


Image: buro247.ru

Riječ je interesantnom arhitektonsko-dizajnerskom pothvatu vinarije u francuskoj pokrajini Bordeaux, koja izgledom podsjeća na kakvu oštricu noža zabodenu u tlo

Francuski dizajner Philippe Starck udružio je snage s arhitektom Luc Arsène-Henryjem u stvaranju neobične vinarije u Bordeauxu. Riječ je interesantnom arhitektonskom pothvatu koji izgledom podsjeća na kakvu oštricu noža zabodenu u tlo, konstrukcije načinjene od čelika. Vinarija je inače pozicionirana u prigodnoj regiji Pessac-Léognan koja je inače poznata po sjajnim vinima, a proizašla je iz inicijative proizvođača vina Château les Carmes Haut-Brion koji je u tom ambijentu odlučio uklopiti svoju vinariju jer smatra kako su uvjeti odlični.

Impresivna vinarija čiji dizajn potpisuje čuveni Philippe Starck (фото 1)

Inače, riječ je o konstrukciji vinarije koja je jednim dijelom ukopana u vodeno tlo, a ima četiri razine. "Svojim izgledom djeluje kao da je kakav nož pao s neba i ukopao se u zemlju. Oslobođen bilo kakve sugestije iz arhitekture, zdanje je ovo koje svojim izgledom simbolizira na neki način kvalitetu samog vina koje karakterizira finoća okusa i elegancija. Ovo "čudo" koje smo stvorili za Château les Carmes Haut-Brion zaslužuje takvu interpretaciju, nadam se da nismo u krivu." poručio je i pojasnio dizajner Starck, koji je inače najpoznatiji po svojim dizajnerskim projektima u kontekstu interijera, produkt dizajna, ali i raznih arhitektonskih objekata.

Impresivna vinarija čiji dizajn potpisuje čuveni Philippe Starck (фото 2)Impresivna vinarija čiji dizajn potpisuje čuveni Philippe Starck (фото 3)Impresivna vinarija čiji dizajn potpisuje čuveni Philippe Starck (фото 4)Impresivna vinarija čiji dizajn potpisuje čuveni Philippe Starck (фото 5)Impresivna vinarija čiji dizajn potpisuje čuveni Philippe Starck (фото 6)

 

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više