Search

Impresivna zgrada londonskog suda postala topli obiteljski dom

Impresivna zgrada londonskog suda postala topli obiteljski dom

Prenamjena vrijedna divljenja


Image: Sigmar

Iako se radilo o dubinskoj rekonstrukciji cjelokupnog prostora, njegov izvorni šarm, na koji nitko ne bi ostao imun, itekako je zadržan u pojedinim segmentima

Impresivna zgrada londonskog suda ponosno stoji i datira još iz davne 1908. godine, a ne tako davno, pretvorena je u fantastično stambeno zdanje. Iako se radilo o dubinskoj prenamjeni prostora, njegov izvorni šarm itekako je zadržan u pojedinim segmentima. Očekivano visoki stropovi s naglašenim chic krovnim lukovima, omogućili su tako stvaranje i realiziranje galerijskog dijela koji je interijeru osigurao dodatnu funkcionalnu prozračnost u visinu, odnosno, izoliranu zonu poput radnog i lounge kutka. Iako je cijeli prostor definiran kao open space, pretapanje raskošnog dnevnog boravka nastavlja se na blagovaonicu i kuhinju, koja se nalazi točno na poziciji gdje su nekada davno fizički sjedili suci i donosili presude. 

Impresivna zgrada londonskog suda postala topli obiteljski dom (фото 1)

Ono što je vlasnicima ove kuće bilo itekako bitno je i što veća količina prirodne svjetlosti. U tom slučaju zadržani su visoki, predimenzionirani, autentični prozori koji su upravo osigurali spomenuto. Iako u cijelom interijeru prevladava bjelina, ona je ipak promišljeno naglašena ponekim jarkim, dizajnerskim komadima namještaja, poput statement zelenih sofa u kombinaciji s vintage drvenim elementima te raznim umjetninama. Iako su tzv. sudačke klupe odavno odbačene, kako bi se ipak zadržala barem djelomično ta referenca, vlasnici su ugostili i nekoliko dizajnerskih naslonjača koji stilom podsjećaju na "sudnica look", i to s potpisom Pierre Jeannereta, Charlotte Perriand i Finna Juhla. Inače, ova spektakularna kuća u Londonu, čije projektno rješenje potpisuje dvojac iz multidiscipliniranog studija Sigmar, s impozantnim tragovima prošlosti, trenutno je na prodaju. 

Impresivna zgrada londonskog suda postala topli obiteljski dom (фото 2)

Impresivna zgrada londonskog suda postala topli obiteljski dom (фото 3)

Impresivna zgrada londonskog suda postala topli obiteljski dom (фото 4)

Impresivna zgrada londonskog suda postala topli obiteljski dom (фото 5)

Impresivna zgrada londonskog suda postala topli obiteljski dom (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više