Search

Impresivno! Ovako izgleda prva u nizu vila koja je ogledalo hrvatske industrije, arhitekture, povijesti i umjetnosti

Impresivno! Ovako izgleda prva u nizu vila koja je ogledalo hrvatske industrije, arhitekture, povijesti i umjetnosti

Projekt "Valens Residences"

Image: PR

Riječ je o prvom u nizu projekata hrvatskih vila pod nazivom "Valens Residences" s impresivnim potpisom Maje Bručić i arhitektonskog studija Lotus Architecti. Idejna tvorevina projekta "Valens Residences" bila je kreirati savršene oaze mira, koje pokazuju široku paletu domaćih proizvođača, te da Hrvatska nimalo ne zaostaje za svjetskim trendovima. Pod parolom "Kupujmo Hrvatsko" nastojalo se ukazati na kvalitetu, izniman dizajn i tehnologiju hrvatskih proizvoda. 

Impresivno! Ovako izgleda prva u nizu vila koja je ogledalo hrvatske industrije, arhitekture, povijesti i umjetnosti (фото 1)

Tako se pod palicom naše najpoznatije arhitektice Maje Bručić i ostatka tima "Lotus Grupe" stvorila ideja kreiranja tradicionalne istarske stancije prilagođene modernom dobu. Vila je napravljena kombinacijom hrvatskog kamena i modernih ravnih linija betona, koju krase reinterpretacije najpoznatijih hrvatskih slikara i kipara poput Vlahe Bukovca, Slave Raškaj, Celestina Medovića, Roberta Frangeša Mihanovića i mnogih drugih.

Impresivno! Ovako izgleda prva u nizu vila koja je ogledalo hrvatske industrije, arhitekture, povijesti i umjetnosti (фото 2)

Također sadrži izniman unikatan zbir književnih djela najpoznatijih hrvatskih književnika, od klasika kao što su Miroslav Krleža ili August Šenoa, do suvremenih hrvatskih autora, prevedenih na nekoliko svjetskih jezika. Jedna od glavnih karakteristika vile je kontrastni spoj hrvatskog modernog namještaja i tradicionalnih antiknih komada.

Impresivno! Ovako izgleda prva u nizu vila koja je ogledalo hrvatske industrije, arhitekture, povijesti i umjetnosti (фото 3)

U ponudi vile nalaze se profesionalna i prostrana kuhinja koja je staklenim stijenama odvojena od ostatka open spacea, luksuzni dnevni boravak i blagovaonica, četiri romantične master spavaće sobe svaka sa svojom velikom kupaonicom, bazen, "putting golf green", teretana, bilijar soba, velika ponuda najboljih  hrvatskih vina u luksuznoj vinoteci, posebni spa dijelovi kuće za opuštanje i mnogi drugi sadržaji.

Impresivno! Ovako izgleda prva u nizu vila koja je ogledalo hrvatske industrije, arhitekture, povijesti i umjetnosti (фото 4)

Vila Valens u Istri planirana je kao prva u nizu hrvatskih vila širom Istre i Dalmacije pod grupacijom "Valens Residences", što turistima pruža sasvim novi pogled na turističku ponudu Hrvatske.

Impresivno! Ovako izgleda prva u nizu vila koja je ogledalo hrvatske industrije, arhitekture, povijesti i umjetnosti (фото 5)

Impresivno! Ovako izgleda prva u nizu vila koja je ogledalo hrvatske industrije, arhitekture, povijesti i umjetnosti (фото 6)

Impresivno! Ovako izgleda prva u nizu vila koja je ogledalo hrvatske industrije, arhitekture, povijesti i umjetnosti (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više