Search

Inovativno uređena knjižnica u Barceloni

Inovativno uređena knjižnica u Barceloni

Akademija Altimira


Image: Masquespacio studio

Kako bi proslavila svoju petnaestu obljetnicu rada, akademija Altimira u Barceloni odlučila je svoje polaznike iznenaditi novim izgledom učionica i čitaonica

Kako bi prostor dobio posebnu notu, a opet da zadrži dječju radost i razigranost, ova je institucija angažirala Masquespacio studio kako bi im pomogao stvoriti pravo malo carstvo kreativnosti i znanja. Stare i dosadne knjižnice diljem svijeta postaju prošlost. Poprilično se pazi na estetiku, ali i funkcionalnost prostora za učenje.

Inovativno uređena knjižnica u Barceloni (фото 1)

Agencija za kreativni konzalting Masquespacio iz Valencije dizajnirala je projekt Academia Altimira, a u svijetu su poznati upravo po osebujnom stilu i odabiru modernog dizajna koji karakterizira funkcionalnost. Njihovi su projekti inovativni i unose svježinu na tržište, a dobili su mnoga priznanja iz svijeta dizajna, mode i lifestylea. Radili su na projektima u nekoliko europskih zemalja poput Norveške, Njemačke i Španjolske.

Inovativno uređena knjižnica u Barceloni (фото 2)

Iako će ovaj prostor moći koristiti svi uzrasti, ipak je najveća pažnja posvećena adolescentima i mladim ljudima do dvadesete godine života pa su tako boje i dizajn prilagođeni njima. Trendi boje poput tirkizne, zelene i plave prostoru daju svježinu, a drvo kao dominantni materijal unio je toplinu.

Inovativno uređena knjižnica u Barceloni (фото 3)

Dizajn interijera ispunjen je namještajem od šperploča koje se protežu zidovima unutar prostora s ​​ciljem da zadrže što veću količinu dnevne svjetlosti u prostoru. Šperploče također nude akustička rješenja za učionice i kabine unutar prostora. Klizna vrata od drveta koja su rezana u trakama također unose svjetlost u prostor, ali i izoliraju pojedinca od ostalih, ako korisnicima zatreba mir za učenje. Prostor je ispunjen sitnim detaljima poput pametnih ploča, bilježnica, olovaka, držača za tablete i polica, koje je također dizajnirao studio Masquespacio. Ovaj moderan i funkcionalan prostor zasigurno uveseljava polaznike akademije te može biti uzor svim knjižnicama koje žele na originalan i zanimljiv način približiti prostor za učenje mladim ljudima.

Inovativno uređena knjižnica u Barceloni (фото 4)

Inovativno uređena knjižnica u Barceloni (фото 5)Inovativno uređena knjižnica u Barceloni (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više