Traži

Interijer u centru Zagreba kao savršena i skladna nadopuna modne priče brenda Xenia Design

Interijer u centru Zagreba kao savršena i skladna nadopuna modne priče brenda Xenia Design

Novi reprezentativni prostor s potpisom arhitektonskog studija BIRO


Model: Mirna Bralić
Fotografija: Jure Živković

Zagrebački arhitektonski studio BIRO, čiji rad pratimo već neko vrijeme, je za modni brend Xenia Design osmislio koncept XD storea, rješenje prodajnog prostora s posebno dizajniranim prezentacijskim elementima metalnih vješalica i perforiranih limenih obloga. Koncept prema njihovim zamislima, koji vam u cijelosti predstavljamo u sklopu članka, omogućuje tako laku prilagodbu različitim prostorima i brzu izvedbu kroz prefabrikaciju, te je nakon XD pop-upa u Designer Outlet centru realiziran na poznatoj i vrlo frekventnoj zagrebačkoj adresi.

Kako ističe projekti tim, Saša Košuta, Mario Kralj, Dora Lončarić, Hrvoje Arbanas, Anita Elez, Josipa Slaviček, svi elementi projekta su promišljeni i posebno dizajnirani kao proširenje i nastavak na jedinstven, inovativan i nekonvencionalni XD stil. Dinamična slika čeličnih vješalica zajedno s monokromatskom bazom prostora definira atmosferu XD storea, pružajući korisniku jedinstveno i ugodno iskustvo istraživanja novih modela iz kolekcija. Ekspresivne vješalice su prostorne rešetke oslonjene na vitke čelične stope, a neobična forma doprinosi preglednosti robe uz povećanje istovremeno izloženih odjevnih predmeta. Poredane rubno, vješalice tako stvaraju dinamični vizualni okvir prostora.

Neutralnu bazu čine pak sivi zidovi grube strukture, perforirane limene obloge i punoplošna zidna ogledala. Tri različita materijala ostvaruju jedinstvenu monokromatsku cjelinu, neutralnu pozadinu za prepoznatljivu, ali uvijek inovativnu XD estetiku. Inače, u pitanju je prostor na adresi Gundulićeva 6 od 75 četvornih metara koji je podijeljen na prednji prezentacijski dio te stražnji dio u kojem su smještene kabine za presvlačenje odvojene od pogleda s ulaza, skroviti prostor za ležernije isprobavanje odjeće i razgovor. Na kraju možemo samo zaključiti kako je u pitanju prostor koji je sjajna ekstenzija i nadopuna na modnu priču brenda brend Xenia Design.  

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar