Search

Zahvaljujući ovom genijalnom projektu u ljepoti norveških fjordova sada možete uživati i iz kreveta

Zahvaljujući ovom genijalnom projektu u ljepoti norveških fjordova sada možete uživati i iz kreveta

Diljem nizbrdica planinskih lanaca niknuli su futuristički vidikovci

Tekst: D.M.


Image: Livit

Prostranstva norveških fjordova i planinskih lanaca dizajn studio Livit obogatio je još jednim sadržajem. Nakon nagrađivanog projekta "Vision of the Fjords", broda koji s 400 putnika prevaljuje 32-kilometarsku rutu uzduž zapadne obale Norveške, ovaj su put jedinstvenu prirodnu baštinu uprizorili iz ptičje perspektive.

Zahvaljujući ovom genijalnom projektu u ljepoti norveških fjordova sada možete uživati i iz kreveta (фото 1)

Zahvaljujući ovom genijalnom projektu u ljepoti norveških fjordova sada možete uživati i iz kreveta (фото 2)

Nalik monolitu iz "Odiseje o svemiru", Livitov Birdbox je minimalistički vidikovac iz budućnosti koji pruža osjećaj sigurnosti dok kroz okrugle kadrove uprizorava prirodu iz točaka koje su dosad mogli doseći samo snimatelji dokumentaraca, snimljenih iz helikoptera ili dronom. Iako Livit svoje Birdboxove ne iznajmljuje, već ih prodaje, u njima je ipak moguće uživati i to zahvaljujući nekolicini genijalaca koji ih iznajmljuju putem Airbnb-ja (cijena noćena je 1250 kuna, što nam se, s obzirom na doživljaj, i ne čini mnogo). Svaki je Birdbox opremljen bračnim krevetom iz kojeg se pruža pogled na netaknutu prirodu.

Zahvaljujući ovom genijalnom projektu u ljepoti norveških fjordova sada možete uživati i iz kreveta (фото 3)

Upravo se uz  pomoć helikoptera minimalističke kutije iznimno malog ugljičnog otiska montiraju na stupove zabodene u strme padine. Livit je dosad Birdboxima poškropio nizbrdice diljem južne regije Langeland i Fauske na sjeveru. S obzirom na to da nemaju ugrađenu kupaonicu, montirani su u neposrednoj blizini većih, otprije izgrađenih objekata koji su njima opremljeni.

Zahvaljujući ovom genijalnom projektu u ljepoti norveških fjordova sada možete uživati i iz kreveta (фото 4)

Zahvaljujući ovom genijalnom projektu u ljepoti norveških fjordova sada možete uživati i iz kreveta (фото 5)

"Birdboxe ćete uskoro moći vidjeti po cijeloj zemlji, a zamišljeni su kao pružatelji potpuno novog iskustva, svima će pokazati najljepše kutke Norveške iz udobnog i sigurnog okruženja kompozitnih kutija koje mogu izdržati sve prirodne uvjete, a uz to ne štete okolišu", objašnjava Asbjørn Reksten Stigedal, direktor tvrtka koja se bavi dizajnom sadržaja za turiste i putnike.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više