Search

Iz uređenja ovog očaravajućeg stana u Stockholmu možemo izvući cijeli niz lekcija

Iz uređenja ovog očaravajućeg stana u Stockholmu možemo izvući cijeli niz lekcija

Izgleda genijalno!

Tekst: BURO.


Image: Buro247.rs

Današnje dekoraterske trikove prepisujemo iz stana u Stockholmu čiji stil možemo opisati kao minimalizam s pomakom. Već smo navikli da prostori na sjeveru Europe odišu promišljenim dizajnom koji kroz malo elemenata može reći puno, ali u posljednje vrijeme i oni posežu za globalnim trendom maksimalizma. Inspirirajte se!

Zidovi više nisu kristalno bijeli

Razmišljate o renoviranju prostora koje bi krenulo s bojom zidova? Niste sami! Ovo je jedan od najbržih i najlakših trikova koji postoji u dizajnu. Dugo smo vjerovali da mali prostori ne trpe boje i istina je da su greške uz bijelu boju zaista svedene na minimum, ali zabava zapravo leži u riziku. Tamnija nijansa roze i tamno plava savršena su kombinacija!

Iz uređenja ovog očaravajućeg stana u Stockholmu možemo izvući cijeli niz lekcija (фото 1)

Dekoracije donose šarm

Mnogi pri pogledu na dekorativne figurice vide tek elemente koji skupljaju prašinu, ali gledajte šire od toga. Iako na prvi pogled oni nemaju neku veću funkciju, ti predmeti daju šarm i karakter prostoru. Mijenjajući te male ukrase, lako mijenjate stilove. Zato uvijek birajte klasičnije veće komade namještaja u bojama zahvalnim za održavanje, a pri izboru sitnica slobodno eksperimentirajte.

Iz uređenja ovog očaravajućeg stana u Stockholmu možemo izvući cijeli niz lekcija (фото 2)

Geometrija vs. floralni uzorak

Zašto bi ovo bio ili - ili izbor? Oslobodite se tuđih mišljenja i pogrešnih vjerovanja i u stan unosite dezene po izboru: one koji vas vesele, one koji u vama izazivaju reakciju. Neka vam uvijek na pameti bude da je to prostor u kojem ćete boraviti svakodnevno i da je ključno da se vi u njemu osjećate dobro. Na kraju ćete uvidjeti da ono što ste instinktivno uklopili zapravo smisleno.

Iz uređenja ovog očaravajućeg stana u Stockholmu možemo izvući cijeli niz lekcija (фото 3)

Kreirajte zone

Dnevna soba neka bude vaš poligon za dizajn - tu testirajte najhrabrije i najzabavnije ideje. S druge strane, uređenju spavaće sobe nemojte tako pristupiti. Ona bi i doslovno trebalo biti  zen zona i prostor koji u vama budi mir. Smireni zemljani tonovi odličan su izbor; uložite u kvalitetni madrac i posteljinu od kvalitetnih organskih materijala i većina posla je iza vas.

Iz uređenja ovog očaravajućeg stana u Stockholmu možemo izvući cijeli niz lekcija (фото 4)

Mala terasa nije izgovor

Terasa vam je minijaturna, a ipak ste uspjeli napraviti neprivlačnu ostavu od nje? Hladni dani su pravo vrijeme da je napokon sredite (da, velike šanse su da je većina stvari koje tamo čuvate zrela za bacanje), a onda razmislite kako bi taj prostor mogao izgledati - imate sasvim dovoljno vremena do proljeća. O koliko god malim dimenzijama da se radi, sigurno imate dovoljno prostora za par malih stolaca i jastučića.

Iz uređenja ovog očaravajućeg stana u Stockholmu možemo izvući cijeli niz lekcija (фото 5)

Iz uređenja ovog očaravajućeg stana u Stockholmu možemo izvući cijeli niz lekcija (фото 6)

Iz uređenja ovog očaravajućeg stana u Stockholmu možemo izvući cijeli niz lekcija (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više