Search

Izmišljena ružičasta fotelja sada je stvarna i internet napokon može odahnuti

Izmišljena ružičasta fotelja sada je stvarna i internet napokon može odahnuti

Najtraženiji komad namještaja na Instagramu

Tekst: L.L.

Image: Instagram @reisingerandres

Kada je dizajner Andreas Reisinger u srpnju 2018. godina na svom Instagram profilu podijelio fotografiju fotelje napravljenu od tisuća latica hortenzije, izazvao je potpunu pomutnju među ljubiteljima i kolekcionarima lijepog namještaja. Malo je ljudi tada znalo kako je zapravo riječ o renderu, kompjuterski stvorenom modelu fotelje pomoću posebnog programa, i velik je broj korisnika društvene mreže Instagram instantno poželio upravo jednu takvu fotelju u svom dnevnom boravku.

Izmišljena ružičasta fotelja sada je stvarna i internet napokon može odahnuti (фото 1)

Genijalac Reisinger nastavio je s objavama rendera Hortensia chaira, kako je nazvao ovo nježno remek djelo, i kroz ostatak 2018., pa sam sebe natjerao na razmišljanje o realizaciji, da bi u ožujku 2019. godine najavio izradu prave fotelje po uzoru na ranije osmišljeni render. I taj dan napokon je došao.

Krajem studenog najavio je kako će se prava stolica, napravljena od čak 20 tisuća umjetnih latica hortenzije, delikatne ružičaste boje, napokon moći pogledati u Montoya galeriji u Barceloni. Na svom je Instagram profilu danima objavljivao proces izrade iste, a zatim i konačni rezultat. Dizajner je na kraju otkrio kako je mjesecima pokušavao pronaći rješenje kako bi fotelja izgledala baš kao i ona koju je u početku zamislio, a zatim je u suradnji s dizajnericom Julijom Esque, nakon dugotrajnog istraživanja, napokon "oživio" najpoželjniju fotelju Instagrama.

Dodao je i kako je igra s renderima u njegovom poslu itekako bitna kako bi se pomakle granice kreativnosti i, baš kao i u njegovom slučaju, zaintrigirala mašta gledatelja. Mi smo oduševljeni!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više