Search

Jako cool koncept javnog trga u Skoplju

Jako cool koncept javnog trga u Skoplju

Prema zamisli makedonskog arhitekta Igora Vasilevskog

Image: Igor Vasilevski

Naselje Ždenac u glavnom gradu Makedonije osvanut će u jednom sasvim neobičnom izdanju koje je rezultat njegova konceptualnog začetnika, arhitekta Igora Vasilevskog. Tako će olovke, kvačice, spajalice i stolne lampe ogromnih dimenzija postati klupe, rasvjeta i držači za bicikle

"Urban Square" projekt je makedonskog arhitekta Igora Vasilevskog koji će trg skopljanskog naselja Ždanec pretvoriti u vrlo moderan, inovativan i jedinstven prostor obojen razigranim duhom, oplemenjen jarkim bojama i za kontekst javnog trga prepun neuobičajenih elemenata. Umjesto klasičnih klupa, ulične rasvjete, neupadljivih metalnih držača za bicikle i manjih sjedaćih elemenata Igor Vasilevski je trg Ždanec, koji se prostire na 500 metara kvadratnih, zamislio u obliku neprirodno velikih olovaka, gigantskih spajalica, stolnih lampi i kvačica koji ovdje imitiraju za javni gradski prostor tipične elemente.  

Jako cool koncept javnog trga u Skoplju (фото 1)

Jako cool koncept javnog trga u Skoplju (фото 2)

Jako cool koncept javnog trga u Skoplju (фото 3)

Prema riječima arhitekta, trg je zamišljen kao urbana jezgra s estetski promišljenom i artističkom sredinom gdje će se ljudi moći okupljati, čavrljati, opuštati se i uživati u panorami Skoplja. Osim toga, na trgu bi se trebao nalaziti i pano koji će služiti kao platno za sve zainteresirane kreativce i njihove umjetničke ideje. Realizacija koncepta planirana je za početak travnja ove godine. 

Jako cool koncept javnog trga u Skoplju (фото 4)

Jako cool koncept javnog trga u Skoplju (фото 5)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više