Search

Jedan je poznati dizajner u Londonu postavio nevjerojatno kul instalaciju, morate je vidjeti

Jedan je poznati dizajner u Londonu postavio nevjerojatno kul instalaciju, morate je vidjeti

"Please Be Seated"

Tekst: L.L.


Image: Broadgate / Mark Cocksedge,
Dezeen

Genijalan Paul Cocksedge, poznati britanski dizajner, u sklopu London Design Festivala postavio je instalaciju koja je odmah osvojila sve koji su se na ovom mjestu zatekli. Riječ je, naime, o ogromnoj kružnoj klupi, neobičnog dizajna, stvorenoj za opuštajući odmor usred dana, odrađivanje usputnog posla na laptopu ili brzinsku kavu s najdražima. Dizajner je klupu smjestio u Broadgateu, jednom od zanimljivih londonskih kvartova u kojem se susreću sjajna gastronomska ponuda, kulturna zbivanja, uredi i najrazličitije trgovine. Instalaciju je nazvao "Please Be Seated", direktno pozivajući prolaznike da sjednu i odmore upravo ovdje.

Jedan je poznati dizajner u Londonu postavio nevjerojatno kul instalaciju, morate je vidjeti (фото 1)

Instalacija je sastavljena od tri kruga, nalaze se jedan unutar drugog i, kako se visina klupe zbog dizajna izmjenjuje, mogu poslužiti i kao stol, a ispod nekih se dijelova može i kretati te mogu poslužiti kao savršen zaklon od sunca i kiše. U potpunosti je izrađena od čelika i drvenih ploča i, iako se na prvu možda čini kao neudobno mjesto za zadržavanje dulje od desetak minuta, zbog konstrukcije koja funkcionira tako da se savršano prilagođava liniji tijela, sasvim je lako opustiti se čak i na ovoj, nešto tvrđoj podlozi.

Cocksedge je u jednom intervjuu objasnio kako je svaki aspekt njegove instalacije dizajniran tako da bude prilagodljiv mjestu na kojem se nalazi, ali i osobi koja je na upravo ovdje odlučila stati i sjesti. Njegova instalacija samo je jedna od zanimljivijih koje su trenutno, od 14. do 22. rujna, postavljene diljem Londona u sklopu ovogodišnjeg London Design Festivala.

Jedan je poznati dizajner u Londonu postavio nevjerojatno kul instalaciju, morate je vidjeti (фото 2)

 

Jedan je poznati dizajner u Londonu postavio nevjerojatno kul instalaciju, morate je vidjeti (фото 3)

 

Jedan je poznati dizajner u Londonu postavio nevjerojatno kul instalaciju, morate je vidjeti (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više