Search

Jedan vrlo chic stan u Ljubljani naglašen dizajnerskim detaljima

Jedan vrlo chic stan u Ljubljani naglašen dizajnerskim detaljima

... čiji su vlasnici mladi par


Image: Anže Vrabl

Zavirite u jedan jako lijepo uređen i šarmantan stan koji je smješten u samom centru glavnog grada Slovenije...

Arhitektica, dizajnerica i autorica bloga Kitchyworld.com, Nina Štajner, našla se pred velikim izazovom - kompletnom renovacijom stana jednog mladog para koji je imao jasnu viziju što želi od svog novog doma. Oni su tako stan koji se nalazi u samom centru Ljubljane prepustili u ruke stručnjakinje koja je, kako danas mogu potvrditi i sami vlasnici, ispunila sva njihova očekivanja i želje. Naime, oboje su u novoj verziji svog životnog prostora željeli vidjeti  toplu verziju skandinavskog stila koji će biti naglašen ponekim dizajnerskim detaljima. Osim toga, željeli su puno prirodnog svjetla, pročišćen i prozračan prostor, ali da s obzirom na manju kvadraturu, interijer bude maksimalno iskorišten, nikako prenatrpan. 

Jedan vrlo chic stan u Ljubljani naglašen dizajnerskim detaljima (фото 1)

Za početak, prostorni plan kao takav se nije mijenjao jer nije bilo potrebe s obzirom na to da je fluidnost među prostorijama već postojala, a osvježenje je stiglo u namještaju svijetlih i pastelnih boja s naglaskom na sivu. Ono što je bilo potrebno promijeniti jest stolarija, kao i radijatori, a sve ostalo spadalo je u domenu kozmetičkih zahvata u smislu detalja i komada namještaja. Puno računa pritom vodilo se i o rasvjeti, kao i rasvjetnim tijelima, a željena doza industrijskog stila iskazana je u metalnim konstrukcijama pojedinih elemenata koji su postavljeni u interijeru. 

Jedan vrlo chic stan u Ljubljani naglašen dizajnerskim detaljima (фото 2)

Veliku promjenu proživjela je svakako kupaonica koja je zasjala u kompletno novom ruhu, monokromatskom izdanju, dok je glavni i novi akcent spavaće sobe svakako živopisna i moderna predimenzionirana tapeta smještena na zidu gdje se nalazi uzglavlje kreveta. Skladno kombiniranje stilova u ovom slučaju iznjedrilo je jedan vrlo ugodan i šarmantan životni prostor, koji je dobio jedan posve novi osvježeni karakter i energiju. Vlasnici su prezadovoljni, jednako kao i arhitektica.

Jedan vrlo chic stan u Ljubljani naglašen dizajnerskim detaljima (фото 3)

Jedan vrlo chic stan u Ljubljani naglašen dizajnerskim detaljima (фото 4)

Jedan vrlo chic stan u Ljubljani naglašen dizajnerskim detaljima (фото 5)

Jedan vrlo chic stan u Ljubljani naglašen dizajnerskim detaljima (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više