Search

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom

Rustica Moderna

Urednik: Tina Kovačiček


Image: promo

Originalni komadi namještaja rađeni po mjeri

Ovaj, po mjeri rađen i zamišljen namještaj, podsjetit će vas neki od divnih editorijala kakve možemo vidjeti u svjetskim časopisima posvećenima uređenju doma. Sve je počelo inspiracijom kamenim kućama i svevremenskim rustikalnim trendom, a stilski je nadogradnja stigla i u retro vintage obliku kojim nastaje originalan namještaj po mjeri s hrvatskim potpisom. Predstavljamo vam odličan zagrebački studio Rustica Moderna iza kojeg stoje Martin i Tatjana Bukvić.

Kako je počela priča s Rusticom Modernom?
Nakon školovanja za dizajnera interijera i višegodišnjeg rada u studiju za projektiranje, rodila se želja da krenemo u proizvodnju unikatnog namještaja koji će kvalitetom i dizajnom parirati francuskim i talijanskim proizvođačima, s razlikom u tome što nastojimo ne proizvoditi linijski, nego svakom klijentu ponuditi jedinstven komad namještaja po mjeri.

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 1)

Čime se bavite?
Rustica Moderna je studio za uređenje interijera i proizvodnju unikatnog namještaja po mjeri, rađenog isključivo iz kvalitetnog i suhog masiva (hrast, orah, smreka, bukva...).
S obzirom na neograničene mogućnosti završne obrade lakiranja i patiniranja, ostajemo neuniformirani te svaki komad namještaja dogovaramo u suradnji s klijentima vođeni njihovim željama i idejama.

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 2)

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 3)

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 4)

O inspiraciji i idejama..
Još davne 2006. godine (smijeh) kada smo počeli, velika inspiracija su nam bile stare kamene kuće - kako Toscane i Provanse, tako i naše Dalmacije i Istre. U početku smo uglavnom radili rustikalni namještaj pastelnih boja. Radili bi nove komade, a starinski izgled smo postizali kroz 5 faza bojanja i patiniranja. U zadnje vrijeme nas inspirira skandinavski dizajn pročišćenih linija kojem smo dodali našu retro/vintage notu. Kako mi je supruga grafička dizajnerica, počeli smo uklapati grafičke elemente u sam proces proizvodnje što daje modernu dimenziju retro oblicima. Tako smo se približili mlađoj dobnoj skupini klijenata.

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 5)

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 6)

Gdje nabavljate materijale?
Što se tiče materijala i dobavljača, svakako je to hrvatsko drvo (od Slavonije do Gorskog kotara). Kako sve češće drvo kombiniramo s metalnim detaljima, i tu želimo ostati unikatni surađujući s izvanrednom kovačkom radionicom Arteferrum.

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 7)

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 8)

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 9)

Gdje se može nabaviti namještaj Rustice Moderne?
Na žalost uz toliko praznih gradskih prostora, mnogi mali i srednji poduzetnici kao što smo mi, nemaju svoje izložbene prostore gdje bi pokazali radove. Grad nema sluha, a privatni prostori su jednostavno još uvijek preskupi. Tako da još uvijek naše radove možete vidjeti na www.rusticamoderna.com i Facebook stranici. Nedavno smo preuredili stan pa klijente koji žele vidjeti kvalitetu izrade i osjetiti završnu obradu, pozovemo tamo na dogovor. Kako nemamo showroom, sudjelovali smo na različitim sajmovima namještaja (Ambijenti, Elle Decor sajmu stanovanja, Danu D).

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 10)

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 11)

Jedinstven chic namještaj s hrvatskim potpisom (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više