Search

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette

Britanski trg 1

Tekst: Tina Kovačiček

Image: John Pavlish

Novo mjesto u Zagrebu!

Fuzija ideja umjetničkog, prodajnog, izložbenog te gastro karaktera koje se spajaju u jednu platformu već odavno nije nepoznanica na svjetskoj sceni. I zagrebačka je publika odnedavno počela živjeti svoju konceptualnu priču u vidu novootvorenog prostora Markette café & bistrota. Na jednoj od najljepših i najstarijih lokacija u centru – Britancu. Na samom uglu Britanca i Ilice, sa zapadne strane, gdje ste posljednje 22 godine uživali u jedinstvenim komadima namještaja i dodataka za opremanje doma renomiranih "Somec interijera", rodila se nova ideja marketinške agencije Young & Lovely, Somec interijera te hrvatske pržionice kave Lively Roasters. Co, koji su zamisao pretočili u stvarnost. Naziv "Markette" u prijevodu povezuje pojmove "plac", "trgovina", "dućan", "marketing", stoga sve sfere i pojmovi žive zajedno, međusobno se nadopunjavajući.

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 1)
Markette je jedinstveno mjesto u gradu koje objedinjuje doživljaj ispijanja 100 % Arabice, delikatesne kave najkvalitetnijeg zrna, dobre kupovine te šarma francuskog bistrota s jelovnikom osmišljenim prema idejama i iskustvu vrhunskog chefa kuhinje Marija Bobanovića. Sve to skupa možete doživjeti u izložbeno-prodajnom prostoru koje se prostire na dva kata. Interijer je, naravno, uređen s potpisom Somec interijera, a vrhunski komadi i dodaci za uređenje doma nalaze se u cijelom prostoru. Sve ono što vidite možete i naručiti te kupiti, a njihov novouređeni showroom, gdje ćete pronaći svježe ideje za uređenje interijera, nalazi se kat ispod i prostire cijelom površinom.

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 2)

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 3)

U Marketteu ćete također pronaći i sve kako biste utažili svoj gastro hedonistički poriv. Kako i oni sami kažu, "mjesto je to za gurmane, hedoniste, sve one koji se žele opustiti uz fini ručak ili nakon radnog dana uz čašicu razgovora i svjetski poznate koktele." Bistro je osmišljen u stilu šarmantnih francuskih gastro kutaka, ali s predznakom tradicije zagrebačkog Britanca. Svakodnevno po pristupačnim cijenama možete kušati jela francusko-talijanske kuhinje s potpisom chefa Marija, inače miljenika kuće i majstora kuhinje s međunarodnim iskustvom. Juha od bundeve i slanutka, sporo kuhani goveđi obrazi i grdobina na padelu samo su neki od specijaliteta, a za dnevno svježe namirnice brine se Košara & Kašeta, ribarnica i voćarna odmah pored bistroa, već dobro poznata Zagrepčanima.

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 4)

U intimnijem stražnjem dijelu Markettea možete se odvojiti i rezervirati svoje mjesto za experience menu. Sve ono najbolje što chef preporučuje naći će se pred vama u nekoliko sljedova te vam pokazati koliko se hrana i vino mogu dobro slagati. Cjelokupan prostor zamišljen je i kao dom svakoj dobroj konceptualnoj ili pak umjetničkoj ideji, a zidovi mogu postati dnevna galerija. S obzirom na pariški Colette, ili pak nama bliži beogradski Supermarket, možemo reći da je i Zagreb dobio svoj jedinstveni koncept, Markette café & bistrot, kao savršen dnevno-večernji doživljaj. Dođite, osjetite, uživajte!

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 5)

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 6)

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 7)

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 8)

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 9)

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 10)

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 11)

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 12)

Jedinstven novi koncept u gradu – Markette (фото 13)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više