Search

Jedna engleska poslovna zgrada dobila je svoj dizajnerski kafić, izgleda totalno cool

Jedna engleska poslovna zgrada dobila je svoj dizajnerski kafić, izgleda totalno cool

I mi bismo radili na ovakvom mjestu

Tekst: L.L.


Image: Gareth Gardner

U središtu ogromne poslovne zgrade u Londonu jedan je genijalan dizajner instalirao mini kafić koji čitav prostor podiže na sasvim novu razinu. Riječ je o britanskoj dizajneric Morag Myerscough, a svoju je instalaciju postavila na londonskom Finsbury Avenue trgu koji je pak nedavno preuredio arhitektonski studio Allford Hall Monaghan Morris.

U zgradi se danas nalaze uredi i poslovni prostori, a od nedavno, posebnost ovom prostoru daje upravo šareni mini kafić u kojem zaposlenici mogu odmoriti, popiti topli napitak i jednostavno se opustiti.

Jedna engleska poslovna zgrada dobila je svoj dizajnerski kafić, izgleda totalno cool (фото 1)

Inspiraciju za ovo pravo umjetničko djelo, kako je objasnila, Myerscough je pronašla u obližnjim parkovima, a smatra i kako rad u uredu zahtjeva dozu odmora za oči i mozak pa je pri kreiranju instalacije koristila uglavnom pločice jarkih, živih boja i uzoraka kakvi se mogu pronaći i u prirodi. Da bi stvar bila još mrvicu bolja, dizajnerica je na vrh kućice postavila tegle s biljem, a iznad njih nalaze se simbolička sunca koja predstavljaju sreću i pozitivnu energiju.

Osim kućice, tu je i dio za sjedenje sa zanimljivim komadima namještaja u, također, jarkim bojama i upravo one stvaraju genijalan kontrast ostatku prostora u hladnijim, sivim tonovima. Izgleda kao mjesto koje jutarnje dizanje za posao pretvara u najjednostavniju stvar i kao ono na kojem bismo definitivno i sami voljeli raditi.

Jedna engleska poslovna zgrada dobila je svoj dizajnerski kafić, izgleda totalno cool (фото 2)

 

Jedna engleska poslovna zgrada dobila je svoj dizajnerski kafić, izgleda totalno cool (фото 3)

 

Jedna engleska poslovna zgrada dobila je svoj dizajnerski kafić, izgleda totalno cool (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više