Search

Jeste li primijetili kul vizuale Povorke ponosa? Razgovarali smo s njihovim dizajnerima

Jeste li primijetili kul vizuale Povorke ponosa? Razgovarali smo s njihovim dizajnerima

Zagrebačka agencija Izone dizajnirala zagrebačku Povorku ponosa

Tekst: E.G.

Image: PR,
Ivan Maričić,
Martina Šalov

Zagrebačka Povorka ponosa LBTIQ osoba i obitelji održala se ovu subotu 18. put te postala punoljetna, čime se Povorka ponosa prometnula u najdugovječniji prosvjed za ljudska prava u Hrvatskoj. Iako je ponovno bila vesela, šarena, pozitivna i šljokičasta, Povorka je unatoč tome prosvjed koji zahtjeva osnove ljudskih prava, promicanje ljubavi, solidarnosti i sigurnosti za sve građane i građanke.

Jeste li primijetili kul vizuale Povorke ponosa? Razgovarali smo s njihovim dizajnerima (фото 1)

Kako bi Pride imao još veću vidljivost u javnosti, pobrinula se zagrebačka agencija Izone koja je dizajnirala vizuale za XVIII Povorku ponosa pod sloganom "18 ponosnih godina". Izone apsolutno podržava osnovnu premisu Povorke ponosa te zbog toga već dvije godine volonterski pomaže Zagreb Prideu u dijelovima organizacije. Prošle su godine pomogli primarno u vizualnom dijelu, dizajnu te komunikacijskim savjetovanjem, dok su ove godine razvili cjelokupni vizualni identitet Povorke ponosa, kao i Mjeseca ponosa i evenata koji se održavaju u sklopu te manifestacije.

"Smatramo da javni prostori, ulice i trgovi pripadaju svima, isto kao ljubav, ponos i ravnopravnost te ćemo iz tog razloga dati sve od sebe da pomognemo društvenim akcijama koje promiču te vrijednosti.  Posebno nam je drago što su se ovogodišnji plakat i majice najviše svidjeli mlađoj populaciji." rekla je Eva Mladiček.

Jeste li primijetili kul vizuale Povorke ponosa? Razgovarali smo s njihovim dizajnerima (фото 2)

"Volimo svoju struku koja nam omogućava da koristimo svoju kreativnost, vještine i znanje kako bi slali poruke u koje vjerujemo. Bilo je stvarno izazovno osmisliti plakat Povorke, a vodili smo se idejama o dekonstrukciji tradicionalnog i ubacili elemente kontinuuma roda. Jako smo zadovoljni kako je ispalo, a i reakcije su super!" izjavili su dizajneri Marina Cumbo i Franjo Matković koji su radili vizualni identitet. Agencija Izone godinama volontira na raznovrsnim poljima za koje su sami zaposlenici i zaposlenice zainteresirani, a volontiranje za Zagreb Pride samo je još jedna od lijepih priča koju grade godinama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više