Search

Jeste li čuli za novi hrvatski dizajn-brend \"VAU\"?

Jeste li čuli za novi hrvatski dizajn-brend "VAU"?

Odlična kolekcija uporabnih predmeta načinjena od metala


Image: Marija Gašparović

Novi hrvatski dizajn-brend VAU lansirao je sofisticiranu kolekciju uporabno-dekorativnih predmeta od masivnog metala, namijenjenu darivanju te personalizaciji poslovnih i privatnih prostora

Dizajn kolekcije potpisuje interni dizajnerski tim brenda VAU koji vodi Marija Ružić Vukmanić (kreativna direktorica). Funkcionalnost svakodnevnih predmeta oni su zajednički utjelovili u novoj formi bezvremenske estetike. Otvarači za pisma i boce, svijećnjak, pritiskivač papira i organizator za sitne predmete na stolu – samo su neki predmeti od metala iz produkcije VAU čiji je dizajn inspiriran univerzalnom simbolikom te naglašava dugotrajne vrijednosti i uživanje u svakodnevnim ritualima. Pokretač i proizvođač kolekcije VAU zagrebačka je kreativna tvornica PES koja već 25 godina razvija premium promotivne proizvode od metala, ostvarujući većinu prometa kroz izvoz na zapadnoeuropska tržišta.

Jeste li čuli za novi hrvatski dizajn-brend "VAU"? (фото 1)

Jeste li čuli za novi hrvatski dizajn-brend "VAU"? (фото 2)

Ohrabreni potvrdom svoje kvalitete na inozemnom tržištu, u čemu im je izrazito pomogao dizajn, PES se okrenuo stvaranju vlastitog brenda VAU, afirmirajući time svoj odjel dizajna, inženjere i majstore. Kolekcija VAU tako nastaje od masivnog metala kombinacijom tradicionalnih i modernih tehnologija, a dorađuje se finom ručnom obradom iskusnih majstora. Namijenjena je ljudima koji svoj prostor žele učiniti ugodnijim te ulažu u privatne i poslovne odnose.

Jeste li čuli za novi hrvatski dizajn-brend "VAU"? (фото 3)

Dizajn-brend VAU rijedak je hrvatski primjer investicije male tvrtke proizvođačkog karaktera u vlastiti brend. Ako je slutiti prema upravo im dodijeljenim nominacijama za nagradu German Design Award 2018., čiji će dobitnici biti objavljeni u listopadu – VAU će na međunarodnom tržištu osnažiti prepoznatljivost hrvatskog produkt dizajna i proizvodnje.

Jeste li čuli za novi hrvatski dizajn-brend "VAU"? (фото 4)

Inače, dizajn-brend VAU razvio je isti interdisciplinarni tim koji radi u PES-u, a sastoji se od inženjera, dizajnera i majstora, dok ga predvode Katarina Ružić Baraba (izvršna direktorica), Ivica Baraba (brend menadžer) i Marija Ružić Vukmanić (kreativna direktorica).

Jeste li čuli za novi hrvatski dizajn-brend "VAU"? (фото 5)

Jeste li čuli za novi hrvatski dizajn-brend "VAU"? (фото 6)

Jeste li čuli za novi hrvatski dizajn-brend "VAU"? (фото 7)

Jeste li čuli za novi hrvatski dizajn-brend "VAU"? (фото 8)

Jeste li čuli za novi hrvatski dizajn-brend "VAU"? (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više