Search

Jeste li već vidjeli ovu predivnu vješalicu s hrvatskim potpisom?

Jeste li već vidjeli ovu predivnu vješalicu s hrvatskim potpisom?

Funkcionalan dizajn

Tekst: D.D.


Image: SMPDO

Vješalice možda nisu najljepši komad namještaja za kojim ćete patiti kad ga ugledate u nekom showroomu ili interijeru, ali svakako su jedan od praktičnijih koje svatko ima u svojem domu. A mi smo nedavno naišli na jednu koja ne samo da je funkcionalna već izgleda divno (da, i to je moguće). I to s hrvatskim potpisom! Riječ je, naime, o vješalici "Ugao" za čiji je dizajn zaslužan Simon Morasi Piperčić, odnosno njegov studio SMPDO (Simon Morasi Piperčić Design Office).

Jeste li već vidjeli ovu predivnu vješalicu s hrvatskim potpisom? (фото 1)

Vješalica je izrađena u suradnji s francuskim proizvođačem namještaja Ligne Roset, a svjetsku premijeru imala je prije nešto više od četiri mjeseca. Nedavno su ovaj dizajnerski komad zapazili u uredništvu Hypebeasta i DesignMilka, a osim što ova minimalistička vješalica izgleda fantastično, zamišljena je da se smješta u kuteve prostorija koji najčešće ostaju neiskorišteni. Time se maksimalno štedi prostor, a može se namjestiti i na koju god visinu preferirate.

Jeste li već vidjeli ovu predivnu vješalicu s hrvatskim potpisom? (фото 2)

Vješalica je izrađena od neprekinutog komada čelika, a središnji dio čini drveni štap preko kojeg se može prebaciti odjeća. "Ugao" je pričvršćen na zid s dvije strane, a izgleda poput nekakve geometrijske skulpture koja lebdi u prostoru. Osim toga, vrlo se jednostavno sastavlja, ali i rastavlja te ovaj komad namještaja možete bez puno muke ponijeti sa sobom ako se selite. Minimalizam i funkcionalnost na cijeni su posebno kad je riječ o manjim životnim prostorima, a "Ugao" je zaista komad namještaja koji ima sve.

Jeste li već vidjeli ovu predivnu vješalicu s hrvatskim potpisom? (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više