Search

Jeste li vidjeli ovaj bar inspiriran serijom Mad Men?

Jeste li vidjeli ovaj bar inspiriran serijom Mad Men?

Tekst: BURO.


Ako pripadate u vojsku obožavatelja poznate serije Mad Men, onda smo sigurni da biste uživali u interijeru ovog bara koji je dizajnirala Vinki Li i nazvala ga Out Of Office. Bar se nalazi u Guangzhou i inspiriran je 13. epizodom prve sezone serije u kojoj zaposleni naprave veliki tulum u uredu.

Jeste li vidjeli ovaj bar inspiriran serijom Mad Men? (фото 1)

Prilikom dizajniranja prostora vodila se estetikom New Yorka iz 60-ih godina, uz opuštajuću atmosferu speakeasy kluba. Kako bi to postigla koristila je tamno drvo, bakar, baršun, mramor i kožu kao dominantne materijale. Sav namještaj je u mid century stilu i sve je jako znalački uklopljeno.

Jeste li vidjeli ovaj bar inspiriran serijom Mad Men? (фото 2)
Jeste li vidjeli ovaj bar inspiriran serijom Mad Men? (фото 3)

U bar se ulazi kroz lobi koji je uređen tako da izgleda kao ured tajnice. U središtu prostora je stol sa staklenom pločom iza kojeg je smještena polica na kojoj su knjige u kožnom vezu, kao i globus. Vintage detalji su tu kako bi se još vjernije dočarala era, tu su: pisaća mašina, fiksni telefon, te vješalica na kojoj vise sako, kravata i fedora šešir.

Jeste li vidjeli ovaj bar inspiriran serijom Mad Men? (фото 4)

Sam bar je vizualno podijeljen na nekoliko zona. Šank je izrađen od nehrđajućeg čelika i baršuna, dok su barske stolice prevučene kožom u boji čokolade. U sredini su udobne fotelje okružene stolićima od drveta i bakra. Postoji i nekoliko stolova koji su skriveni panelima od orahovog drveta. u VIP prostoriji se nalaze bordo kauči kao i vitrina u kojoj su izloženi rijetki viskiji. Posteri na zidovima, glazba i prigušeno svjetlo su u funkciji odavanja priznanja seriji Mad Men i glavnom junaku Donu Draperu. Već se vidimo kako ispijamo viski s ledom i chillamo.

Jeste li vidjeli ovaj bar inspiriran serijom Mad Men? (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više