Search

Kad se dizajnerice nakita uhvate kreiranja dekoracija za dom nastaju predivni mobili The All

Kad se dizajnerice nakita uhvate kreiranja dekoracija za dom nastaju predivni mobili The All

Tekst: D.D.


Image: PR

Nakon godina izrade nakita i geometrijskih igara, Jelena Malenica i Tea Momčilović, dizajnerski duo iza brenda The All, odlučile su zakoračiti u svijet mobila. Kao zaljubljenice u home décor dugo su razmišljale o stvaranju kolekcije koja bi uključivala kućne lampe, posuđe i dekorativne instalacije. Ova je godina označila njihov ozbiljniji iskorak u svijet pokretnih skulptura koje bi svoje mjesto mogle pronaći tamo negdje na granici između nakita i dekoracije za kuću.

Kad se dizajnerice nakita uhvate kreiranja dekoracija za dom nastaju predivni mobili The All (фото 1)

Svoj prvi mobil napravile su 2018. godine u suradnji s grafičkom dizajnericom Barbarom Majnarić. No, prošlogodišnja zagrebačka izložba čarobnjaka skulpturalnog pokreta Alexandera Caldera u Umjetničkom paviljonu te susret uživo s njegovim radovima, s kojima i započinje svjetska priča o mobilima kao umjetnosti u pokretu, bili su znak za osmišljavanje prvog "komada nakita" za kuću s potpisom The All.

Kad se dizajnerice nakita uhvate kreiranja dekoracija za dom nastaju predivni mobili The All (фото 2)

Pažljivo uravnotežene konstrukcije koje se, cjelovito ili djelomično, gibaju pod utjecajem strujanja zraka. To su mobili. Vječno čarobni u svom pokretu, nose jednaku ideju kao i nakit; uljepšati i istaknuti osobnost. Samo će u ovom slučaju mobili postati dio osobnosti (vašeg) doma. Specifičnost izrade mobila jest pogoditi njihovo težište. Svi pojedini elementi moraju se naći u savršenoj težišnoj točci iz koje kreće njihov neometani ples u prostoru.

Kad se dizajnerice nakita uhvate kreiranja dekoracija za dom nastaju predivni mobili The All (фото 3)

Mobili kao interaktivna skulptura u pokretu pristaju elegantnim interijerima dajući im dodatnu dozu šarma i profinjenosti, a svoje će mjesto lako pronaći i u dječjoj sobi s obzirom na to da potiču na akciju pokretanja.

Kad se dizajnerice nakita uhvate kreiranja dekoracija za dom nastaju predivni mobili The All (фото 4)
Kad se dizajnerice nakita uhvate kreiranja dekoracija za dom nastaju predivni mobili The All (фото 5)
Kad se dizajnerice nakita uhvate kreiranja dekoracija za dom nastaju predivni mobili The All (фото 6)

Leave a comment

više