Search

Kako bi trebali izgledati uredi u post-korona eri? Baš kao ovaj u Londonu!

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Radna atmosfera se značajno promijenila u vrijeme pandemije, a ovaj ured medijske kompanije u Londonu je savršen primjer kako bi uredi budućnosti trebali izgledati. Ono što je drugačije je to da ovaj ured ima udobnost kakva je svojstvena za kućnu atmosferu, a čija je uloga da revitalizira zaposlene i potakne njihovo kreativno razmišljanje.

Kako bi trebali izgledati uredi u post-korona eri? Baš kao ovaj u Londonu! (фото 1)
Kako bi trebali izgledati uredi u post-korona eri? Baš kao ovaj u Londonu! (фото 2)
Kako bi trebali izgledati uredi u post-korona eri? Baš kao ovaj u Londonu! (фото 3)

Za interijer je bio zadužen arhitektonski biro Daytrip Studio, a dobili su jasne upute za preuređenje tri kata nekadašnjeg skladišta iz 18. stoljeća. Vlasnici kompanije su željeli da dizajn njihovog ureda bude odvažan i jedinstven, a također su željeli imati odvojene urede, s manjim dijelom uređenim u open space stilu. Osim toga čitav jedan kat je posvećen lounge dijelu i prostoru za sastanke. Dizajn je reinterpretacija ženstvene estetike, a kao inspiracija korištene su kuhinje iz 50-ih godina prošlog stoljeća, holivudski glamur i klubovi na otvorenom u Kaliforniji. Interijer otkriva promišljenu kombinaciju materijala od onih industrijskih pa sve do luksuznih. Eklektično je riječ kojom lako možemo opisati rezultat ove dizajnerske igre.

Kako bi trebali izgledati uredi u post-korona eri? Baš kao ovaj u Londonu! (фото 4)

Mid century komadi uklopljeni su s namještajem kakav je bio svojstven za sedamdesete, a tu su i originalni vintage komadi kao i velike fotelje Dieter Rams, dok je soba za sastanke opremljena namještajem koji je presvučen klasičnim materijalima iz 20-ih godina prošlog stoljeća.

Kako bi trebali izgledati uredi u post-korona eri? Baš kao ovaj u Londonu! (фото 5)
Kako bi trebali izgledati uredi u post-korona eri? Baš kao ovaj u Londonu! (фото 6)
Kako bi trebali izgledati uredi u post-korona eri? Baš kao ovaj u Londonu! (фото 7)

Posebno je privlačna atmosfera mira koja je postignuta kroz kontraste tekstura i kako zaposleni provode sve više vremena tamo, otkrivaju sve više detalja. Lounge se dio, zahvaljujući velikim prozorima, mijenja tijekom dana s obzirom na to da sunce baca sjene kroz tanke zavjese, a kada je na redu zalazak sunca ova prostorija postaje topla i privlačna. Prelijepo!

Leave a comment

više