Traži

Kako bijeli interijer učiniti toplijim i ugodnijim?

Kako bijeli interijer učiniti toplijim i ugodnijim?

5 korisnih savjeta za uređenje

Tekst: D.D.


Fotografija: Buro247.mn

Jeste li se ikad zatekli u bijelom prostoru koji vam se nije svidio? Vjerojatno ne - bijela je vječan odabir za interijer, ujedno je klasična i cool, umiruje i moderna je, a od bijelog interijera svašta se može napraviti. No, šansa je da ste naletjeli na all white prostoriju koja vam se možda činila hladnom. Ovi savjeti pomoći će vam urediti bijeli interijer kako bi bio topao i ugodan, a vrijedi ih pročitati jer iako se trendovi u uređenje stalno mijenjaju, bijela nikad ne izlazi iz mode.

Odaberite pravu nijansu

Postoji više od 50 nijansi bijele. Da, dobro ste pročitali. Iako ste možda mislili da vam odabir bijele boje olakšava izbor, ipak nije tako. Pri odabiru važno je paziti na danje svjetlo, odnosno obratiti pozornost na smještaj prozora i Sunčevih zraka koje će dopirati kroz njih. Kada bijela ima dozu sive ili plave, vaš će dom imati skandinavsku vibru, dok će toplije nijanse koje je dobivaju dodavanjem žute davati rustikalni dojam.

Kako bijeli interijer učiniti toplijim i ugodnijim? (фото 1)

Dodajte različite materijale u interijer

Još jedan trik za učiniti bijeli interijer toplijim i ugodnijim, ali i unikatnijim, je dodavanje namještaja i detalja od raznovrsnih materijala kao što su drvo, cigla, pločice, metali, mramor, vuna, ekološko krzno...

Kako bijeli interijer učiniti toplijim i ugodnijim? (фото 2)

Dodajte malo prirode

Privlačnost interijera može se postići i dodavanjem elemenata iz prirode kao što su biljke, cvijeće i drveće, ali i kamenje. Takvi elementi odmah podižu toplinu određenog prostora, a jednostavno se mogu uklopiti u različite stilove uređenja.

Kako bijeli interijer učiniti toplijim i ugodnijim? (фото 3) 

Koristite više bijelih nijansi u prostoru

To što ste odabrali plavkastu ili žućkastu bijelu nijansu za vaše zidove ne znači da vam i ostatak namještaja i tkanina u prostoriji mora biti u istom tonu. Kombinirajte puno različitih bijelih na foteljama, tepisima, stolićima, zavjesama i rasvjeti, kako bi izbjegli da vaš all white prostor izgleda dosadno i sterilno.

Kako bijeli interijer učiniti toplijim i ugodnijim? (фото 4)

Dodajte umjetnička djela

Jedna od najjednostavnijih trikova za "razbijanje" monotonije bijelog prostora su šarena umjetnička djela na zidovima. Bijeli zidovi su poput galerije i jedva čekaju da ih se ukrasi, a slike i grafike su upravo ključni detalji koji im nedostaju. Odabir umjetničkog djela definirat će bijelu prostoriju i biti pokretač razgovor za sve koji dođu u posjet.

Kako bijeli interijer učiniti toplijim i ugodnijim? (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar