Search

Kako izgleda kuća poznate urednice magazina Vogue?

Kako izgleda kuća poznate urednice magazina Vogue?

Tekst: BURO.


Lucinda Chambers je dobro poznato ime „stare škole“. Njena karijera u modnoj industriji je doista impresivna. Bila je modna urednica u britanskom Vogueu, radila je kao konzultantica za Pradu i Marni, lansirala je održivi modni brend Colville, a također je suosnivačica stranice Collagerie. Unatoč svemu kaže da se ne bi opisala kao stylish osobu niti kao materijalno nastrojenu ličnost. Mi ćemo je opisati kao ženu jedinstvene estetike koja je naučila kako biti neustrašiva i u modi, ali i u uređenju svog životnog prostora. Već tri desetljeća živi u zapadnom Londonu u eklektično uređenom domu koji je od poda do stropa ispunjen knjigama, slikama, tekstilima i modnim trofejima.

Kako izgleda kuća poznate urednice magazina Vogue? (фото 1)
Kako izgleda kuća poznate urednice magazina Vogue? (фото 2)
Kako izgleda kuća poznate urednice magazina Vogue? (фото 3)

Prilikom uređenja vodila se mišlju o tome da dom prije svega mora biti udoban i da ljudi žele provesti vrijeme ovdje. Kaže da je udobnost podcijenjena kategorija, posebno u modi jer ako se ne osjećate udobno u onome što nosite, onda ne možete izgledati stajliš. Isto važi i za dom. Ako vam u vlastita četiri zida nije ugodno, onda je vrijeme da nešto promijenite.

Kako izgleda kuća poznate urednice magazina Vogue? (фото 4)
Kako izgleda kuća poznate urednice magazina Vogue? (фото 5)
Kako izgleda kuća poznate urednice magazina Vogue? (фото 6)

Lucindina kuća je ispunjena bojama, prugama i šarenim printovima, a kombinacija svega toga ono je što je dovodi do ushićenja. Toj dječjoj jednostavnosti ju je naučila Grace Coddington koja ju je savjetovala da svaki komad promatra kao dio slike. Kako skuplja tekstil iz cijelog svijeta nekad sama izrađuje detalje poput abažura na lampi, a često radi i kolaže.

Kako izgleda kuća poznate urednice magazina Vogue? (фото 7)
Kako izgleda kuća poznate urednice magazina Vogue? (фото 8)
Kako izgleda kuća poznate urednice magazina Vogue? (фото 9)

Iako je svaki kutak prostora ispunjen uspomenama i knjigama, to je pretjerano ne zabrinjava. Svaki detalj vidi kao dragocjene slojeve ljubavi i osjećaja. Ipak za sebe kaže da nije posebno emotivno vezana za stvari i lako ih se odriče ako im više ne vidi svrhu. Iako vam na prvu cijeli prostor može izgledati natrpano i otkačeno, ako ga bolje proučite, vidjet ćete da svaki komad ima svoj smisao i da je u prostor uloženo puno pažnje i truda. Upravo to je razlog zašto je Lucinda tako uspješna u svom poslu. Posjeduje hrabar um koji istražuje sve do kraja i ne odustaje na prvoj prepreci.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više