Search

Kako izgleda ružičasti betonski stol od pet metara s kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno!

Kako izgleda ružičasti betonski stol od pet metara s kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno!

Tekst: BURO.


Ponekad stvari ne idu onako kako ste planirali, a često baš u tim trenucima se dogodi prava magija. Još 2014. godine Alix i Onur Keçe su tražili vikendicu u provinciji države New York, ali bez mnogo uspjeha. Tek kad se par odlučio odseliti ne samo iz New Yorka, već i promijeniti kontinent i svojim novim domom učiniti Pariz, sve je polako počelo sjedati na svoje mjesto.

Kako izgleda ružičasti betonski stol od pet metara s kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 1)
Kako izgleda ružičasti betonski stol od pet metara s kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 2)
Kako izgleda ružičasti betonski stol od pet metara s kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 3)

U listopadu 2018. godine pronašli su ono za čim su tragali, u pitanju je seoska kuća iz 19. stoljeća smještena na 40 minuta vožnje od Pariza. Kuća nije bila u dobrom stanju i bilo je potrebno renovirati maltene sve, ali to je bio zadatak na koji su bili spremni.

I Alix i Onur su osnivači svojih kreativnih kompanija, pa im je rad na pronalaženju rješenja za kuću ubrzo postao omiljeni hobi i više su ga shvatili kao izazov, nego kao problem. U prizemlju je u originalnom planu bilo četiri manje prostorije, a oni su se odlučili napraviti jedan veliki open space, koji djeluje monumentalno posebno zbog činjenice da je tu visina plafona oko pet metara. Ovaj prostor obitelj koristi na nekoliko načina: tu kuhaju, jedu, druže se i rade. Zato im je trebalo centralno mjesto okupljanja, gdje će rado ugostiti i prijatelje.

Kako izgleda ružičasti betonski stol od pet metara s kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 4)
Kako izgleda ružičasti betonski stol od pet metara s kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 5)
Kako izgleda ružičasti betonski stol od pet metara s kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 6)

Da bi popunili prostor na adekvatan način odlučili su se baciti u izradu custom made stola. Pronašli su tvrtku specijaliziranu za izradu namještaja od betona i naručili su stol dugačak 5 metara (i težak 2 tone) u ružičastoj boji. Ono što je sjajno jest da se on proteže duž prostorije gdje postoji stepenište. Pa kad ste u gornjem nivou, stol služi kao coffee table, a na donjem nivou on funkcionira kao klasičan blagovaonski stol. Tako su dnevna soba i blagovaonica povezane na neobičan način. Na jednoj strani stola je i kamin, a plus je i to što je ispod provučena struja, kako bi mogli priključiti svoje laptopove kad rade za stolom.

Kako izgleda ružičasti betonski stol od pet metara s kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 7)
Kako izgleda ružičasti betonski stol od pet metara s kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 8)
Kako izgleda ružičasti betonski stol od pet metara s kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 9)

Ono što je prisutno u cijeloj kući su neobrađene, sirove teksture, na primjer i djelovi u kuhinji su isto od betona u rozoj boji. A uz to su kombinirali dizajn komade namještaja koji svemu daju nježniju notu. U dnevnoj sobi je „Tufty-Time“ B&B Italia sofa uz Gae Aulenti fotelje, kao i podne lampe s Flos potpisom. Zbog visine plafona tu je nekoliko velikih rasvjetnih tijela koji dopuštaju obitelji da navečer napravi atmosferu po želji.

Na gornjem katu smještene su spavaće sobe s kupaonicama, a za kupaonicu su čak dizajnirali keramičke pločice s geometrijskim printom. Mnogo detalja u ovoj kući je posebno dizajnirano i izrađeno s namjerom, tako da se radi o zbilja posebnom mjestu. A ono što je sjajno jest da postoji mogućnost iznajmljivanja kuće za događaje, ili posebne prilike.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više