Search

Kako izgleda savršen djevojački stan? Upravo ovako (prepišite sve male cake)

Kako izgleda savršen djevojački stan? Upravo ovako (prepišite sve male cake)

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Prvi stan je pravo veselje, osim što ćete, po prvi put, uživati u nekim velikim odlukama, izvjesno je da ćete pogriješiti s nizom odluka. I baš u tome leži sav šarm takozvanih starter stanova. Zapravo, prvi stan u kojem živite sami je idealna prilika da ostvarite sve vaše najblesavije želje pa ako, recimo, želite šareni kristalni luster u maloj kupaonici, go for it! Stan koji adaptirate i u kojem imate kontrolu nad uređenjem ima minimalne šanse da ispadne savršeno, ali baš u tome leži sav njegov šarm. Nemojte težiti perfekciji, već pokušajte urediti prostor tako da vam odgovara u potpunosti. Danas vam prikazujemo jedan jednostavan interijer koji vam može poslužiti kao inspiracija za uređenje.

Kako izgleda savršen djevojački stan? Upravo ovako (prepišite sve male cake) (фото 1)
Kako izgleda savršen djevojački stan? Upravo ovako (prepišite sve male cake) (фото 2)
Kako izgleda savršen djevojački stan? Upravo ovako (prepišite sve male cake) (фото 3)

Ovaj prelijepi prostor je prvi stan koje su si sestre, blogerice Alexandra i Tsutsumi Hoang priuštile te poslije života u Australiji i proputovanja po Sjedinjenim Američkim Državama, odlučile su se skrasiti u centru Osla. Kupile su stan koji je već imao velike prozore i dobar raspored, tako da nisu morale baviti grubim radovima. Ali, svakako su kompletno uspjele promijeniti karakter stana.

Kako izgleda savršen djevojački stan? Upravo ovako (prepišite sve male cake) (фото 4)
Kako izgleda savršen djevojački stan? Upravo ovako (prepišite sve male cake) (фото 5)

Odlučile su se za toplu paletu boja koja je skladna, a želja im je bila da se boje prelijevaju kroz sve prostorije. Željele su da sve izgleda ugodno i privlačno, ali i elegantno i sofisticirano. I upravo su to postigle kroz upotrebu nekoliko različitih bež nijansi. Između ostalog, ono zbog čega su se sestre opredijelile baš za ovaj stan, je visina stropova od gotovo tri metra, sve s prelijepim detaljima od gipsa. Odlučile su zidove u dnevnoj sobi obojiti u nježnu nijansu bež boje, koja se mijenja u skladu s dobom dana, zbog sunca koje prodire kroz velike prozore. Ono što im je bilo bitno je prilika da stan iskoriste kao kulisu za stvaranje sadržaja za društvene mreže od Instagrama do Tik Toka. Paleta u zlatnim tonovima je dala dodatnu toplinu prostoru na kakvu su navikle u Los Angelesu, ali i u hladnoj Norveškoj.

Kako izgleda savršen djevojački stan? Upravo ovako (prepišite sve male cake) (фото 6)
Kako izgleda savršen djevojački stan? Upravo ovako (prepišite sve male cake) (фото 7)
Kako izgleda savršen djevojački stan? Upravo ovako (prepišite sve male cake) (фото 8)

U suradnji s norveškom kompanijom Skapnett projektirale su veliki ormar koji ima vrata od stakla, kako bi i odjeća postala jedan od elementa uređenja prostora. Mijenjaju stvari po sezoni i raspoloženju, a zapravo su najčešće u ovom ormaru odjevni komadi koje svakodnevno nose, kako bi bili dostupni i kako što lakše mogu iskombinirati outfite i nastavi s  danom. Iako djevojke nemaju ni 25 godina zaobišle su sve infantilne detalje i odlučile su se za dekor koji je privlačan i klasičan, baš u svim nijansama bež boje. Constance Guisset je dizajnerica odgovorna za veliki Vertigo luster koji ima ključno mjesto u dnevnom boravku, stolčić je Hübsch, dok su pletene elegantne stolice pronašle u ponudi brenda House Doctor. Jednostavno je riječ kojom možemo opisati ovaj prostor, ali s druge strane tu je i gomila detalja koji su se harmonično uklopili u interijer. Prelijepo!

Leave a comment

više