Search

Kako je danski dizajn studio osvojio New York

Kako je danski dizajn studio osvojio New York

11 Howard hotel


Image: PR

Mnogi kažu da se u New Yorku ostvaruju svi snovi, a hotel iz snova zasigurno je 11 Howard u četvrti SoHo, za čije je uređenje interijera odgovoran poznati danski studio Space Copenhagen...

Danski studio Space Copenhagen, koji je u svijetu dizajna poznat još od 2004. godine, ovoga je puta dobio svoj prvi zadatak u SAD-u. Komunikacija između danske tradicije i američke urbane scene na visokoj je razini i priča jednu zanimljivu priču. Space Copenhagen je u New York doveo dašak danske tradicije u izradi namještaja, ali i odabira boja u prostoru te materijala koji se savršeno uklapaju u urbano središte ovog grada.

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 1)

11 Howard hotel je design hotel koji svojim nastupom privlači sve one koji se zažele dobrog skandinavskog stila. Iako je otvoren u travnju ove godine, postao je u vrlo kratkom vremenu mjesto okupljanja raznih poslovnih faca, ali i slavnih glumaca. Hotel broji 221 sobu, a svaka od njih pomno je kreirana kao ugodna oaza mira u centru užurbanog grada. Tim dizajnera imao je cilj New Yorku podariti tipični danski stil i tradiciju, birajući pritom prirodne materijale i zagasite boje zidova, kako bi gosti mogli bez ometanja upiti prostor.

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 2)

Tako prostorom dominiraju materijali poput drva borovine, kamen koji je pažljivo klesan te eko koža. Namještaj u hotelu ručni je rad već spomenutih danskih dizajnera, dok onaj u boravku hotela predstavlja pak tradicionalnu izradu od hrastovine, a svjetlije boje zidova dovode ljepotu namještaja u prvi plan.

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 3)

Hodnicima dominira siva boja koja u kombinaciji s bakrenim detaljima hotel čine tajanstvenim i mirnim, ali i elegantnim. Kupaonice su obložene kamenom i porculanom zbog kojeg se prostor bolje grije, ali i hladi. Vanjski izgled zgrade možda neće previše odskakati od ostalih u tom području, ali unutrašnjost hotela priča sasvim drugačiju priču, koju ako ste u New Yorku, trebate doživjeti. 

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 4)

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 5)

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 6)

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 7)

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 8)

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 9)

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 10)

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 11)

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 12)

Kako je danski dizajn studio osvojio New York (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više