Traži

Kako je danski dizajn studio osvojio New York

Kako je danski dizajn studio osvojio New York

11 Howard hotel


Fotografija: PR

Mnogi kažu da se u New Yorku ostvaruju svi snovi, a hotel iz snova zasigurno je 11 Howard u četvrti SoHo, za čije je uređenje interijera odgovoran poznati danski studio Space Copenhagen...

Danski studio Space Copenhagen, koji je u svijetu dizajna poznat još od 2004. godine, ovoga je puta dobio svoj prvi zadatak u SAD-u. Komunikacija između danske tradicije i američke urbane scene na visokoj je razini i priča jednu zanimljivu priču. Space Copenhagen je u New York doveo dašak danske tradicije u izradi namještaja, ali i odabira boja u prostoru te materijala koji se savršeno uklapaju u urbano središte ovog grada.

11 Howard hotel je design hotel koji svojim nastupom privlači sve one koji se zažele dobrog skandinavskog stila. Iako je otvoren u travnju ove godine, postao je u vrlo kratkom vremenu mjesto okupljanja raznih poslovnih faca, ali i slavnih glumaca. Hotel broji 221 sobu, a svaka od njih pomno je kreirana kao ugodna oaza mira u centru užurbanog grada. Tim dizajnera imao je cilj New Yorku podariti tipični danski stil i tradiciju, birajući pritom prirodne materijale i zagasite boje zidova, kako bi gosti mogli bez ometanja upiti prostor.

Tako prostorom dominiraju materijali poput drva borovine, kamen koji je pažljivo klesan te eko koža. Namještaj u hotelu ručni je rad već spomenutih danskih dizajnera, dok onaj u boravku hotela predstavlja pak tradicionalnu izradu od hrastovine, a svjetlije boje zidova dovode ljepotu namještaja u prvi plan.

Hodnicima dominira siva boja koja u kombinaciji s bakrenim detaljima hotel čine tajanstvenim i mirnim, ali i elegantnim. Kupaonice su obložene kamenom i porculanom zbog kojeg se prostor bolje grije, ali i hladi. Vanjski izgled zgrade možda neće previše odskakati od ostalih u tom području, ali unutrašnjost hotela priča sasvim drugačiju priču, koju ako ste u New Yorku, trebate doživjeti. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor