Search

Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor

Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor

Studio Geci


Image: John Pavlish

Ušetali smo u novi elegantan radni prostor arhitektonskog Studija Geci u zagrebačkom centru, koji obiluje nizom skladno ukomponiranih dizajnerskih komada

Arhitektonski Studio Geci počastio nas je još jednim svojim projektom, ali ovoga puta riječ je o projektu koji su radili sami sa sebe. Naime, Studio Geci dobio je svoje nove odaje, a cijeli projekt je sjajan prikaz kako je stari građanski stan u Zagrebu postao vrlo chic, šarmantan te ugodan radni prostor u samom centru grada, Mrazovićevoj ulici.

Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor (фото 1)
"Izveli smo potpunu rekonstrukciju stana i prenamijenili ga u poslovni prostor, točnije ured. Stan se sastoji od tri velike prostorije od kojih je jedna radna prostorija s radnim prostorom za pet osoba, centralna prostorija je konferencija i posljednja u nizu jest soba direktorice Edite Geci, s mini on suite kupaonicom i garderobom. Dispozicija prostora je tipična građanska s početka prošlog stoljeća s tri prostorije povezane kružnom vezom"
kazali su nam iz Studija Geci te objasnili kako su se odlučili za atipičnu poziciju kuhinje koja se nalazi u prednjem ulaznom prostoru i koja sadrži visoki pult za sjedenje. Kažu kako se ovakva pozicija kuhinje pokazala vrlo praktičnom jer osim što im služi za blagovanje i druženje u uredu, mnogi investitori se osjećaju opuštenije u tom prostoru uz kavu ili čaj.
Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor (фото 2)
Ono što su htjeli postići jest atmosfera koja je opuštenija i koja može prikazati ono čime se bave, a to su uglavnom high end projekti i interijeri. Upravo zato im je ured ujedno i u funkciji showrooma s odabranim komadima namještaja i elementima koje nerijetko preporučuju svojim investitorima, kao što su rasvjetna tijela Artemide , Flos i Deltalight, Wall and Deco tapete te namještaj mnogih high end brendova.

Tu je i Kristalia centralni stol sa stolcima, ali im je ipak nekako najdraži komad visilica tvrtke Slamp u konferencijskoj prostoriji, koju je inače dizajnirala čuvena Zaha Hadid. U toj istoj zoni, police i ostale ugradbene elemente dizajnirali su sami. Zanimljivo je i da okov u kuhinji omogućuje stijenu koja zatvaranjem pretvara ulazni prostor kuhinje u pretprostor klasičnog ureda, dok se otvaranjem otvara prostor kuhinje i zona druženja uz pult, odnosno šank.
Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor (фото 3)
Inače, cijeli stan je orijentiran prema crkvi u Palmotićevoj ulici koja djeluje kao kakva scenografija kroz prozor. "Ideja je bila izvesti projekt rekonstrukcije građanskog stana u samom centru Zagreba koji je moguće lako prenamijeniti u stanovanje ili ured. Izvedeni su svi građevinski radovi i instalacije iznova s poštivanjem građanskog duha samog stana." poručuju iz Studija Geci. No za kraj ističu kako ipak postoji jedna stvar, točnije memorabilija iz prve verzije zatečenog stana, a to je drveni sat koji su si ostavili za uspomenu, a koji se sjajno uklopio u novo prekrasno radno izdanje.
Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor (фото 4)Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor (фото 5)Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor (фото 6)Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor (фото 7)Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor (фото 8)Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor (фото 9)Kako je stari građanski stan u Zagrebu postao totalno chic uredski prostor (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više