Search

Kako je svoj dom za blagdane uredio arhitekt Paulo Valčić?

Kako je svoj dom za blagdane uredio arhitekt Paulo Valčić?

Tekst: BURO.


Paulo Valčić je hrvatski arhitekt čiji rad obožavamo. Prostori koje kreira su jako chic, osmišljeni do posljednjeg detalja, a opet nepretenciozni. Iz tog razloga mu se često obraćamo kada nam je potrebna ideja za stiliziranje stana. Njegove jednostavne ideje uvijek osvježe prostor i učine da izgleda što privlačnije. Paulo živi u Španjolskoj te je njegova vizija blagdana nešto drugačija. Upravo to nas je inspiriralo da zavirimo u njegov dom i provjerimo kako izgledaju njegove dekoracije. Dao nam je ideje za postavljanje stola u slučaju da imate društvo za Novogodišnji doček i pokazao nam je kako je napravio vijenac za ulazna vrata.

Kako je svoj dom za blagdane uredio arhitekt Paulo Valčić? (фото 1)
Kako je svoj dom za blagdane uredio arhitekt Paulo Valčić? (фото 2)

Definirajte stil koji ste odabrali za dekoraciju?

Božićni stol, drugačiji stol. Kao što je i cijela godina drugačija i stol koji sam ukrasio je malo drugačiji. Ukrašen je stvarima koje već imam u kući ili stvarima koje se mogu kupiti u supermarketu.

Kako je svoj dom za blagdane uredio arhitekt Paulo Valčić? (фото 3)
Kako je svoj dom za blagdane uredio arhitekt Paulo Valčić? (фото 4)

Koje elemente ste koristili?

Elementi su netipični, ali u tipičnim božićnim bojama. Predmeti poput svijeća i božićnih ukrasa za stol daju poseban osjećaj. Poseban je dan i važno je da stol to reflektira. Sličan izgled mogao bi se postići korištenjem različitih stvari kojima ukrašavamo stol. Nar se tako može zamijeniti crnim grožđem, kestenima ili crvenim jabukama. Dekoracije na stolu mogu se mijenjati ovisno o božićnim bojama koje smo odabrali. Grana drveta koju možemo ubrati u parku u blizini našeg stana ili kuće umjesto bora, ili dekoracije na stolu, šišarke koje možete zamijeniti za kestene ili crvene naranče i slično. Važno je ne pretjerivati sa stvarima i ne blokirati komunikaciju među gostima.

Iako su teksture neočekivane, paleta boja je jako klasična?

Paleta boju koju sam koristio je tipična božićna (zlatna, zelena i crvena) , a dobivena je korištenjem različitih elemenata. Tu su podmetači za tanjure od prirodnog materijala, zelene čaše i crveno voće.

Kako je svoj dom za blagdane uredio arhitekt Paulo Valčić? (фото 5)
Kako je svoj dom za blagdane uredio arhitekt Paulo Valčić? (фото 6)

Možete li nam dati nekoliko savjeta za savršenu dekoraciju novogodišnjeg stola?

Napravite nešto drugačije. Nešto što će oduševiti goste, poput izrezanog nara, grožđa ili kestena. Nešto jednostavno, ali impresivno. Ako želite iznenaditi goste, možete napisati osobne poruke svojim gostima i postaviti ih na tanjur pored salvete. To može biti poruka prijateljstva, ljubavi ili samo sretan Božić. Ne morate pretjerivati sa stvarima i koristite elemente karakteristične za doba godine ili područje u kojem živite. Posljednje, ali ne najmanje važno, je glazba. Uključite božićnu glazbu i uživajte u danu.

Kako je proslavljati novogodišnje praznike na mJestu gdJe nema hladnoće i snIJega? I kako to utječe na izbor dekoracije?

Lokacija jednostavno nema utjecaja na doživljaj blagdana. Uvijek možete stvoriti ugođaj bez obzira na klimu u kojoj živite. Na Mallorci puno ljudi napravi vijenac za vrata od maslinovih grančica ili ružmarina, a bor koji se kiti umjesto smreke je mediteranski bor. Jednako je efektno.

Kako je svoj dom za blagdane uredio arhitekt Paulo Valčić? (фото 7)
Kako je svoj dom za blagdane uredio arhitekt Paulo Valčić? (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više