Search

Kako što bolje urediti male stambene prostore?

Kako što bolje urediti male stambene prostore?

Savjeti stručnjaka

Urednik: E.G.


Image: Buro247.sg,
Instagram

Poznata dizajnerica interijera donosi ključne savjete kad su u pitanju manji prostori koje želite učiniti većima i atraktivnijima

Kad govorimo o uređenju interijera, mnogi često zaborave na realna ograničenja prostora koje imaju na raspolaganju. Svaki komad namještaja ne pristaje svakoj prostoriji, bilo da se radi o njegovoj veličini, stilu ili materijalu od kojeg je rađen. Ovo posebno vrijedi za manje prostore koje ljudi žele iskoristiti u najvećoj mogućoj mjeri, bez da poznaju neke osnovne zakonitosti struke. Dizajnerica interijera Rou Ying je za singapursku inačicu portala Büro 24/7 izdvojila 3 ključna savjeta koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite i uredite manje stanove ili urede.

Imajte na umu svoje stvarne životne potrebe

Mali prostori ne moraju nužno kompromitirati vaš životni stil. Razmislite o tome kako biste zaista htjeli iskoristiti prostor i cijeli koncept krenite graditi oko te ideje. Nemojte se bojati razmišljati van okvira i prelazite granice standardnog korištenja prostorija. Sve popularniji "open space" koncept je s razlogom toliko tražen, budući da će baš svaki prostor učiniti vizualno većim i atraktivnijim.

Kako što bolje urediti male stambene prostore? (фото 1)

Maksimalno iskoristite zidove

Stvorite iluziju prostranog i urednog stana tako da što više koristite svoje zidove. Preciznije rečeno, ondje smjestite što veći broj različitih polica ili nosača za televizor. Osim što će vam osloboditi većinu podnih površina, stvorit će vam dodatni prostor za odlaganje stvari. Nemojte se bojati biti kreativni i pustite da vas vodi vaš jedinstveni osobni stil.

Kako što bolje urediti male stambene prostore? (фото 2)

Držite se neutralnih boja

Neutralne boje daju svježinu prostorima koji inače mogu izgledati staro i dotrajalo. Drugim riječima, daju im upečatljivi sjaj i stvaraju efekt većeg "otvaranja" prostora poput dnevne sobe u kojoj provodimo najviše vremena. Cilj je da sve bude što jednostavnije moguće. Ako želite više boja, savjet je da nikako ne koristite više od tri.

Kako što bolje urediti male stambene prostore? (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više