Search

Kamena vila u Istri koja će vas oduševiti

Kamena vila u Istri koja će vas oduševiti

Miks stilova koji osvaja na prvi pogled

Tekst: A.P.


Image: Marko Grubišić

Nakon što smo vam predstavili urban muški stan u Zagrebu, danas vam donosimo još jedan projekt studija Mirko Di Matteo Designs

Radi se o doista impresivnoj kamenoj vili smještenoj u samom srcu Istre u malenom selu Radetići. Prilikom osmišljavanja interijera, Matteo Cetinski je nastojao izbjeći tipičan stil uređenja za ovo podneblje. Naime, kuće u Istri uobičajeno slijede dva estetska smjera - provansalski stil uređenja ili minimalistički s rustikalnim stilovima. Kako bi kreirao poseban i originalan prostor, dizajner je odlučio napraviti fuziju nekoliko stilova koji su na prvi pogled nespojivi, a koji za bazu uzimaju egzotični duh dalekog Balija i francuskog chica. Prilikom dolaska na posjed prvo što primijetite jest raskošna okućnica s bazenom i natkrivenom lounge zonom sa šankom u kojoj se ljeti provodi najviše vremena.

kuća

Bujna vegetacija također je pažljivo razvrstana i odabrana kako bi kuća bila zelena tijekom cijele tople sezone, točnije od proljeća do početka zime. Kako je dizajner inače ljubitelj restauriranja vintage komada i ovdje je uklopio elemente koji na prvi pogled izgledaju skupo, ali se radi o starim komadima nađenim po hrvatskim i inozemnim buvljacima.

kuća

Gornja terasa, osim neprocjenjivim pogledom, diči se i velikim stolom za objedovanje iznad kojeg visi ručno rađen luster kupljen u Amsterdamu. Ručkovi i večere ovdje su doista posebno iskustvo s pogledom koji puca na zelene padine Istre. Utjecaj mediteranskog stila prestaje ulaskom u prizemni dio kuće gdje se polako razvija u francuski old country ugođaj. I ovdje je izvedena igra starog i novog te su dvije Roche Bobois sofe suprotstavljene detaljima s buvljaka i stolcima s Britanca koje izgledom podsjećaju na kraljevske. Kako i sam izrađuje namještaj, Matteo je veliki štovatelj svega što je izrađeno ručno i u sebi nosi ljudsku vrijednost. Tako je za blagovaonski stol u prizemlju potegnuo sve do Sienne gdje je ručno izrađen u maloj manufakturi. Ovaj stol se po želji može pretvoriti u bilijarski stol.

kuća

Na donjoj etaži se nalazi kuhinja koja je san svakog hedonista. Kada ljudi zamišljaju svoju idealnu kuhinju uvijek se radi o toplom i prostranom dijelu kuće gdje se za velikom radnom plohom okupljaju prijatelji i obitelj. Kuhinja je izrađena po narudžbi i s ručno obrađenim detaljima. Posebno mjesto zauzimaju bakreni lonci koji vise iznad radne plohe, a koje je dizajner nabavio na omiljenom mu buvljaku u Ateni. Na katu se nalaze tri prozračne spavaće sobe opremljene s en suite kupaonicom. Najraskošnija je glavna spavaća soba iz koje se izlazi na veliku terasu s koje puca pogled na okolne brežuljke. Kao romantičan dodatak tu su elegantne viseće ležaljke u kojima je odmor uz knjigu i čašu finog istarskog vina zagarantiran.

istra

istra

kuća

istra

istra

kuća

istra

istra

istra

istra

istra

istra

istra

istra

istra

Mirko Di Matteo Designs Instagram - https://www.instagram.com/mirkodesigns/

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više