Search

Klupa s hrvatskim potpisom putuje u Strasbourg

Klupa s hrvatskim potpisom putuje u Strasbourg

Dizajn studija Manufakturist


Image: PR

Grad Strasbourg inicijator je i provoditelj projekta "Benches for Europe" koji prema urbanističkom planu grada pretpostavlja šetnicu u sklopu koje će biti predstavljeno 28 klupa od kojih svaka pojedinačno predstavlja jednu državu članicu Europske Unije

Imali smo ih priliku pratiti na tjednima dizajna u Beogradu, Beču, Skopju i Sofiji, Dizajn bienalu u Istanbulu, Venturi Lambrate u Milanu te na festivalima ‘Croatie, la voici' u Parizu, ‘Mikser' u Beogradu i ‘Dan D' u Zagrebu, a od 28. svibnja 2015. Manufakturist će svoj pečat u ime RH ostaviti i na šetnici koja se proteže od zgrade Vijeća Europe, Europskog suda za ljudska prava, mosta Ernesta Bevina pa sve do zgrade Europskog parlamenta u Strasburgu.

Klupa s hrvatskim potpisom putuje u Strasbourg (фото 1)

Grad Strasbourg inicijator je i provoditelj projekta "Benches for Europe" koji prema urbanističkom planu grada pretpostavlja šetnicu u sklopu koje će biti predstavljeno 28 klupa od kojih svaka pojedinačno predstavlja jednu državu članicu Europske Unije. Klupu koja će predstavljati Hrvatsku dizajnirale su i izradile Mia Bogovac, Matea Bronić, Maša Milovac i Kristina Volf iz ženskog kolektiva Manufakturist.

Klupa s hrvatskim potpisom putuje u Strasbourg (фото 2)

Naime, Manufakturist klupa odabrana je od strane selekcijske komisije i Grada Strasbourga kao klupa koja će predstavljati Republiku Hrvatsku. Svečano otvaranje šetnice Grada Strasbourga održati će 28. svibnja 2015. godine.

Cilj projekta "Benches for Europe" promovirati je kreativnost i sinergiju lokalnih dizajnera, materijala i proizvođača, dok će sama šetnica podići kvalitetu života građana grada Strasbourga te povećati turističku atraktivnost grada. Projekt promovira razmjenu iskustava i dobrih praksi između kolega dizajnera - predstavnika zemalja članica Europske unije.

Klupa s hrvatskim potpisom putuje u Strasbourg (фото 3)

Vedri tonovi, oble linije i toplina prirodnog materijala Manufakturist klupe pozivaju na predah od svakodnevih aktivnosti. Ovisno o orijentaciji sjedenja, klupa nudi odabir željene vizure grada dok se pomicanjem naslona kreira intimniji ili otvoreniji prostor i raspoloženje.

Klupa s hrvatskim potpisom putuje u Strasbourg (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više