Search

Kuća beskraja na obali španjolskog Cádiza

Kuća beskraja na obali španjolskog Cádiza

Ljetna idila s pogledom na Atlantski ocean


Image: Buro247.com/me

Inspirirana beskrajnim morskim prostranstvom Atlanstkog Oceana na čijoj obali se nalazi, ova je rezidencija dobila ime "Kuća beskraja"

Dizajnirao ju je španjolski arhitekt Alberto Campo Baeza i smjestio je u pejzaž Cádiza, pitoresknog gradića u Andaluziji. Nazvana "Kuća beskraja", prizemna terasa ove moderne rezidencije se proteže gotovo do samog oceana, dok ona krovna služi kao podij s pogledom na horizont koji stvarno daje iluziju beskonačnosti. Izgrađena je poput broda koji je okrenut k moru i koji samo čeka da zaplovi atlantskim prostranstvom. Glavni materijal korišten u gradnji je kamen travertin vapnenačkog podrijetla u čast Rimljanima koji su svoje hramove na istim područjima gradili od istovjetnog kamena.

Kuća beskraja na obali španjolskog Cádiza (фото 1)

Rezidencija na dva kata je projektirana kao zatvorena pravokutna kutija koja se samo mjestimično otvara velikim staklenim stijenama - 20 metara je široka i 36 metara duboka, a sastoji se od kuhinje, velike blagovaonice, prostrane dnevne sobe te spavaćih soba koje izlaze ravno na prizemnu terasu i plažu.

Kuća beskraja na obali španjolskog Cádiza (фото 2)Kuća beskraja na obali španjolskog Cádiza (фото 3)Kuća beskraja na obali španjolskog Cádiza (фото 4)Kuća beskraja na obali španjolskog Cádiza (фото 5)Kuća beskraja na obali španjolskog Cádiza (фото 6)Kuća beskraja na obali španjolskog Cádiza (фото 7)Kuća beskraja na obali španjolskog Cádiza (фото 8)Kuća beskraja na obali španjolskog Cádiza (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više