Search

Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha

Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha

Gubbins House

Image: Antonio Zaninovic

Opuštajuća oaza okružena prirodnim zelenilom i šumom bogatog afričkog juga

Okruženu prekrasnim zelenilom i šumovitim krajolikom kuću Gubbins teško ćete primijetiti s neke vidljive točke. No, kada se zavučete dublje u ovaj očaravajući krajolik, na obroncima parka prirode i jednog od najljepših južnoafričkih predjela, planine Table, smjestila se ova moderna rezidencija u Cape Townu. Arhitekturu potpisuje studio Antonio Zaninovic sa sjedištem, također u Cape Townu, u suradnji s Rees Roberts & Partners.

Kuća je sagrađena na oduševljavajućoj parceli u podnožju planine Table s otvorenim pogledom na grad i luku ispod sebe. Ideja arhitekata bila je maksimalno uklopiti rezidenciju u njezin meditativni okoliš te je time nastala opuštajuća oaza okružena autohtonim drvećem koje svojom teksturom pomalo podsjeća i na prirodne skulpture.

Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha (фото 1)

Jednostavna paleta boja kući daje prozračan i svijetao osjećaj koji odražava i pogled kroz prozor. Kuća zadržava ugodan i opušten stil kojem pridonose prepoznatljive kombinacije lokalnog drveta i zidova te djela modernih lokalnih umjetnika. Otvoreni dnevni boravak smješten je u prirodnim zasadima vrta i sakriven daleko od planinskih vjetrova, a pored njega nalazi se prirodan bazen koji omogućuje iskustvo kupanja u kristalno čistoj vodi. Kuća je sagrađena od lokalno proizvedenih materijala što je sljubljuje s okolišem u kojem se nalazi, a interijer prate velike otvorene prostorije.

Prostran vrt s pomno odabranim zelenilom i autohtonim biljnim vrstama omogućuje opuštajuće iskustvo u dugim ljetnim danima. U svakom slučaju, ovdje bismo voljeli provesti ljeto!

Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha (фото 2)

Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha (фото 3)

Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha (фото 4)

Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha (фото 5)Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha (фото 6)

Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha (фото 7)

Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha (фото 8)

Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više