Search

Kuća u Japanu s impresivnim efektom fasade

Kuća u Japanu s impresivnim efektom fasade

Moiré efekt


Image: Daisuke Shimokawa / Nacása&Partners Inc

Dodatna "pregrada" između same fasade i vanjštine, svojevrsna je translucentna montažna ovojnica, koja ovisno o danjem svjetlu emitira raznolike vizualne momente vanjskog izgleda kuće

Japanski arhitekt i umjetnik Fumihiko Sano iz studija Phenomenon dizajnirao je stambenu kuću o okolici Tokija s neobičnom verzijom svojevrsne ovojnice oko fasade i to visoke umjetničke estetike. Neobično arhitektonsko rješenje privuklo je veliku pažnju s obzirom da je kuća obavijena prozračnim panelima namontiranima na metalnu konstrukcije, a sama ideja je temeljena na tzv. moiré efektu te se opisuje kao neobičan valoviti uzorak koji u biti "ne postoji" na stvarnom objektu. S obzirom da se radi o lokaciji koja je često izložena vjetru, arhitekt je smatrao kako će njezinoj vanjštini podariti jedan poseban dojam te da ukućani mogu na neki drugi način uživati u vremenskim tranzicijama, godišnjim dobima i klimatskim promjenama. A s obzirom na danje svjetlo, vanjština samog stambenog zdanja kroz dan promijeni i nekoliko impresivnih vizualnih tranzicija.

Kuća u Japanu s impresivnim efektom fasade (фото 1)Kuća u Japanu s impresivnim efektom fasade (фото 2)Kuća u Japanu s impresivnim efektom fasade (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više