Search

Kuća u kojoj je odrastao Johnny Cash otvorena za javnost

Kuća u kojoj je odrastao Johnny Cash otvorena za javnost

Nova turistička znamenitost

Image: Buro247.ru

Johnny Cash odrastao je u koloniji Dyess u Arkansasu, a njegova je kuća ovog vikenda nakon restauracije otvorena za sve posjetitelja

Ulaskom u kuću posjetitelji se vraćaju u 1930-e godine. Sačuvani su originalni predmeti koje je obitelj Cash koristila, poput piana koji je pripadao Johnnyjevoj majci, brijaće četkice njegovog oca te čak i izvorni podni linoleum u Johnnyjevoj dječjoj sobi te zajedničkoj dnevnoj sobi. Ostatak predmeta datira u isto razdoblje, a uglavnom su donirani i utemeljeni na fotografijama i sjećanjima Tommyja Casha i Joanne Cash Yates, Johnnyjeve braće.

Kuća u kojoj je odrastao Johnny Cash otvorena za javnost (фото 1)

Kuća je otvorena u nadi da će privući obožavatelje i turiste u Dyess, a ovim je načinom sačuvana jedna od tipičnih kolonijalnih kuća vremena nakon Velike depresije. Naime koloniju je osnovao predsjedik Roosevelt kao dio programa oporavka te je ona nudila smještaj i radne uvjete za oko 500 siromašnih obitelji, uključujući i obitelj Cash. Dyess je bio velika inspiracija i izvor nadahnuća za mnoge pjesme legendarnog glazbenika koji je svijet napustio 2003. godine.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više