Search

Kuća u kojoj se sobe rotiraju pritiskom na gumb

Kuća u kojoj se sobe rotiraju pritiskom na gumb

Sharifi-Ha u Teheranu


Image: Buro247.com/me

Kuća Sharifi-Ha u Teheranu jedinstvena je po svojoj strukturi u kojoj se prostori mogu pomicati, rotirati i projicirati na ulicu

Dizajnirao ju je iranski studio Nextoffice, a iako u potpunosti moderna, kuća je inspirirana tradicionalnim iranskim domom. Sastavljena je od 3 pomična prostora koji imaju rotacionu sposobnost. Kuća ima čak i ljetnu te zimsku dnevnu sobu kako bi se prilagodila klimatskim uvjetima u gradu, tako da više svjetlosti može ulaziti tokom ljeta ali da se i otvori terasa te da se sobe okreću i zatvaraju kada dođe hladna zima.

Velika kuća sastoji se od dva podrumska kata na kojima se nalaze teretana i prostori za odmor, zatim prizemlje u kojem je parkiralište i mala dnevna soba dok su na prvom i drugom katu smještene spavaće sobe, dnevne sobe i mali salon s pianom. Spavaće sobe su popraćene kupaonicama, a oba kata imaju i kuhinju te još mjesta za opuštanje.

Arhitekti su kuću opisali kao pogodnu za prilagodbu funkcionalnim potrebama korisnika. Neke se sobe mogu prenamijeniti samo pritiskom na gumb tako da gostinjska soba postane terasa za uživanje ili se zatvori kako bi poslužila kao mala biblioteka.

Kuća u kojoj se sobe rotiraju pritiskom na gumb (фото 1)

Kuća u kojoj se sobe rotiraju pritiskom na gumb (фото 2)

Kuća u kojoj se sobe rotiraju pritiskom na gumb (фото 3)

Kuća u kojoj se sobe rotiraju pritiskom na gumb (фото 4)

Kuća u kojoj se sobe rotiraju pritiskom na gumb (фото 5)

Kuća u kojoj se sobe rotiraju pritiskom na gumb (фото 6)

Kuća u kojoj se sobe rotiraju pritiskom na gumb (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više